Pavlína Jíšová, které se ptala Skupina Madalen, které se ptal Petr Bende, kterého s ptala Věra Martinová a které se ptal Petr Kocman, se ptá své dcery Adély Bohadlové.

Jaké to je být dcerou matky, která na Tebe v dětství neměla dost času?

Nejútlejší dětství si samozřejmě moc nepamatuju, ale pak jsem byla zkrátka a dobře pyšná na to, že maminka zpívá a měla jsem dost tet a babiček na hlídání. Moc jsem to nevnímala. Když jsem byla starší, společného volného času si pamatuju hodně. Hrály jsme karty, chodily jsme do kina, koukaly jsme na seriály, jezdily na lyže, na vodu, k moři…

 

Hodí se Ti v životě všechny kroužky, na které jsi jako dítě chodila? Většinou jsi protestovala, že nemáš čas si normálně hrát. Bylo toho opravdu mnoho. Vzpomínáš
a vyjmenuješ tyto aktivity?

Určitě se mi hodí a čas hrát si, mám teď - se svou vlastní dcerou. Toho hraní mám až až :). Vzpomenu si…většina z nich běžela souběžně, některé kroužky jsem střídala … folklórní soubor Malý Furiant, který vedla moje babička, klavír, zpěv, sbor, dramaťák, recitace, jeden čas i judo, výtvarný kroužek, kanoistika…bylo toho až dost.

 

Jsi už sama maminkou. Myslím, že rozhodně lepší, než jsem byla já sama. Co je pro Tebe prioritou ve výchově dcery?

Aby z ní vyrostl dobrý člověk.

 

Natočíš v budoucnu své nové autorské album? Jaký bude mít zvuk a máš už napsané písně?

O albu úplně nepřemýšlíme. A teď mluvím za nás oba, s manželem Oldou Bohadlo. Hrajeme už totiž téměř výhradně spolu pod značkou Bohadlo Company. Moc nekoncertujeme, dítě i covid pauza přišly ráz na ráz a teď trávíme hudební čas hlavně ve studiu, kde točíme jednotlivé singly a k nim klipy, které jsou pak na YouTube. Jestli z toho bude celé album, bude spíš ke stažení na internetu, protože desky se moc neprodávají.

 

Kdybys měla každý den dvě hodiny času čistě pro sebe, jak bys ho využila?

Na psaní a aranžování písní, jednoznačně.

 

Na jaký festival bys ráda v létě jela hrát?

Na jakýkoli, teď spíš z nostalgie. Jenže když si představím, že bych měla odjíždět někam pryč, pravidelně přes noc, tak už je mi smutno po Aničce. Pořád mi na to přijde moc malá, i když tuhle letní sezónu už jí budou dva roky, tak bych snad mohla. Možná na ni jsem fixovaná víc než ona na mě.

 

Kdybys mohla postavit svou doprovodnou kapelu, jaké nástroje by v ní zněly?

Piáno, basa, akustické kytary, bicí, to určitě, takže klasika. Ale určitě bych chtěla mít volné ruce a soustředit se jen na zpěv. Zahrála bych si jen tam, kde by se mi chtělo.

 

Co bys doporučila začínajícím muzikantům? Co by měli umět a čeho by se měli vyvarovat?

Kdo se cítí být leaderem, ten ať je i autorem. Kdo se na to necítí, ať pořádně cvičí, aby nějakého autora dobře doprovodil. Vyvarujte se prokrastinaci a alkoholu. A hlavně to dělejte s radostí. Cokoli.

 

Tak ať ti toho všechno vyjde a díky za rozhovor. Máma