D.N.A.Mladá hudební kapela z Brna loni zvítězila na Českém národním finále Porty v Řevnicích. Co je za ten rok potkalo, co se od té doby změnilo? A jak se těší na letošní Portu? 

1.    Loni jste na Portě 2011 zvítězili v Českém národním finále, jak se díváte na toto vítězství s odstupem roku? Jak na loňskou Portu vzpomínáte?
Na naše vítězství se díváme pořád stejně. Je to velká pocta vyhrát Portu, ale hraje se dál. Loňská Porta pro nás byla plná emocí a skvělých zážitků, nejen na podiu. Vzpomínáme na ni s úsměvem a těšíme se na další Porty a festivaly, ať už jako soutěžící nebo hosté.

2.    K sošce Porty jste získali ještě možnost, natočit ve studiu Zdeňka Rytíře singl, nebo demo jak to z vašeho pohledu dopadlo?  
Nahrávání ve studiu Zdeňka Rytíře dopadlo výborně. Rozhodli jsme se natočit tři písně a za tři dny plné hudby, práce a dobré nálady jsme to zvládly. S natáčením jsme byli velmi spokojeni, v příjemném prostředí se vždy pracuje dobře. Navíc Vašek Neckář ml., který nám to všechno nahrával, byl skvělý a měl s námi neuvěřitelnou trpělivost, za což mu patří obrovský dík!

3.    Na Portě v Řevnicích máte jako loňský vítěz možnost vystoupit v krátkém programu. Zazní také písničky ze soutěže? Složili jste pro Portu nějakou novinku?
Jestli zazní něco z minulého roku ze soutěže, to ještě nevíme, takže se budete muset nechat překvapit. Novinek jsme za tento rok udělali více a určitě je na Portě uslyšíte.

4.    Na co se kromě Porty letos těšíte? Jaké jsou vaše plány na letošní rok? Jaký je váš nejhezčí zážitek z koncertu?
Těšíme se na každé vystoupení, co nás čeká. Letos to bohužel nebude tak nabité jako loni, protože hodně akcí se sešlo do jednoho víkendu, bohužel jsme tedy museli velkou část nabídek odmítnout.

Na letošní rok je cíl jasný skládat, zkoušet, hrát. Na podzim chceme pomalu připravovat vše potřebné k natočení CD a na jaře se na to vrhnout. (vše je ve fázi plánování, proto jak to bude přesně, nemůžeme říct) Chceme na naše první autorské CD vybrat to nejlepší z naší tvorby, proto skládáme a tvoříme, abychom mohli vybírat z většího počtu skladeb.

Nejhezčí zážitek, to je těžké říct. Porta v Řevnicích, Ústí nad Labem 2008, Trampský širák a další. (velká podia, přináší velké emoce) Myslím, že můžu říct, že náš největší a nejhezčí zážitek byl festival tady u nás na Moravě Templářský štít 2011, který se konal v rekreačním středisku pod Templštýnem u Ivančic. Je to naše domácí prostředí. Hráli jsme na závěr celého festivalu, sice pršelo, ale tancovalo se, zpívalo, tleskalo, z hodinového koncertu se stal minimálně dvouhodinový. Vyvrcholením bylo, když místo nás všichni zpívali refrén - opravdu neuvěřitelný zážitek!

5.    A nějaká kuriozní příhoda?
Nejtěžší otázka z celého rozhovoru. Vybrat nějakou „nej“, to se nedá, a psát tu o všech kuriózních příhodách, by bylo na moc dlouho. To spíš někdy u kytary, nebo ohýnku.

6.    Vaše oblíbené Město na koncertování? (mimo Řevnice))
BRNO

7.    Co od Porty  letos očekáváte?
Zábavu, dobrou hudbu a známé tváře.

Děkuji za rozhovor a těšíme se na vás na Portě 2012.