Tučňáci a Leona ČernáLegendární kapela Michala Tučného – Tučňáci, byla založena v roce 1980.  Michal Tučný zemřel roku 1995, jeho písně ale žijí stále dál a v současnosti budou známé i nové písničky hrány společně s Leonou Černou. Dnes si můžete přečíst odpovědi, které poskytl Mirek Matoušek a Karel Kopic. 

Začíná vám super turné, kde se objevíte společně s Leonou Černou. Jak vůbec došlo k této spolupráci? Kdo koho oslovil?
Mirek: Pokud vím a pokud informace z „hlavního stanu“ neklamou, tak zájem projevila Leona na základě spolupráce na Stodole Michala Tučného, kde již 3 roky po sobě účinkuje a zpívá za doprovodu Tučňáků Michalovy písničky.

Karel: Nevim.

Je příjemné mít vedle sebe mladou, nadanou a populární zpěvačku?
Mirek: Vy snad znáte nějakého normálního chlapa, kterému by se nechtělo na podiu spolupracovat s mladou a šikovnou  a ještě k tomu charismatickou dívkou? Až ho najdete, tak dejte vědět.

Karel: Ano.

Kdybyste měli poslat jednoho člena do soutěže Country Superstar, kdo by to byl a proč? Koho byste si přáli v porotě? Jakou písní byste ohromili porotu?
Mirek: Byla jste na našem koncertě? Víte, jak vypadáme a kolik je nám let? Asi by koukali, kdyby se tam někdo z nás objevil a chtěl soutěžit. To jsou snad soutěže pro začínající umělce? Nebo se pletu? Asi se na to budu muset kouknout. A Leonu bych do toho znovu nehnal, to tedy ne.

Karel: Nikoho, neb soutěž je nic moc.

Máte pro diváky a posluchače připraveny na turné nové písně? A co ze starších pecek rozhodně zahrajete?
Mirek: Rozhodně se posluchači mohou těšit na písničky, které byly součástí Michalova repertoáru na téměř každém jeho koncertě: např.: Poslední kovboj, Indián Banjo, Báječná ženská, a když budou hodně tleskat, tak třeba Tam u nebeských bran, Rovnou jo tady rovnou a další. Novou mízu do koncertu nalije Leona Černá, se kterou máme připraveno několik písniček, které zaznějí v nových úpravách. Víc bych neprozrazoval, myslím, že je na co se těšit.

Karel: Poslední kovboj, Báječná, Cesty toulavý atd.

Budete hrát kromě vlastního turné i na letních festivalech? Kam si vás mohou přijít obdivovatelé poslechnout?
Mirek: To je, myslím otázka na náš „hlavní stan“. Ale diář se nám začíná docela zaplňovat.

Karel: Nevim.

Pokud byste se měli v létě vypravit do přírody spát pod širák, na jaké místo by to bylo?
Mirek: Bydlím ve vesničce poblíž Ústí nad Labem uprostřed krásné přírody u řeky Labe. Nutkání jezdit pod širák už nemám. Můžu si ustlat u nás na zahradě nebo si vyjít na některý z blízkých kopců Českého Středohoří a tam třeba bivakovat. Trošku o tom zapřemýšlím.

Karel: Pod širák nikdy, jinak Třeboň.

Více na: http://smt.kyno.cz/