Pražský písničkář Jan Vytásek vydal nedávno již druhé autorské album s názvem Ženský kalendář. Možná tohoto zpěváka znáte z pražské Porty, možná jste o něm ještě neslyšeli – a to je škoda, protože jeho písně rozhodně stojí za poslech.

Skladby na novém albu jsou inspirované reálnými postavami, nositelkami ženských jmen, z nichž je každému věnována na albu jedna píseň. 12 jmen – 12 písní a jedna bonusová pro všechny. Nádavkem jsou na něm i dva nevydané singly. Jan Vytásek je jediným producentem, autorem hudby, textů, aranžmá a sám nahrál velkou část nástrojů. Ke spolupráci získal mnoho talentovaných hudebníků. Hostuje zde např. Norbi Kovács (kytara Ivan Hlas trio), houslistka Helén, foukačkář Martin Linhart a mnoho dalších.

Jan Vytásek vydal v roce 2008 česko-anglické debutové albu Lost And Found, které získalo skvělé recenze v americkém Music Nashville a několik i v Čechách, za kmotry pak Petera Freestona a Petra Jandu a má ho doma např. i Eric Martin z Mr.Big. Po účinkování jako předskokan Olympicu, ocenění na polském Carpathia festivalu (cena poroty 2012) a pražské folkové Porty (neoficiální 3. místo autor, 2. místo interpret, 1. místo autor) následoval záznam koncertu Live@Joe, který zabodoval skvělou recenzí v Rock 'n' Pop. „Zní to jako tom Petty, Bruce Springsteen, Bryan Adams“, psali tehdy recenzenti. Z české scény dává jeho tvorba připomenout slavnou písničkářskou éru např. Janka Ledeckého.

Poslechněte si píseň Plamínky!

{vembed Y=i1yoKglT1QI}