Gipsy Fire - jedinečné natáčení nového alba Pavla ŠporclaVydavatelství SUPRAPHON a ŠPORCL ARTS Agency pořádají jedinečné natáčení nového alba houslisty Pavla Šporcla a cikánské cimbálové kapely Gipsy Way Ensemble.

Hostem jejich nového programu bude fenomenální akordeonista Vojtěch Szabó. Live záznam pro nové album s názvem Gipsy Fire bude pořízen z koncertů 16. a 17. června 2014 v pražském Kulturním zařízení Domovina. Oba tamní koncerty začínají ve 20:00 hodin.

V holešovické Domovině houslový virtuóz Pavel Šporcl naváže na svůj nejúspěšnější a nejžádanější projekt Gipsy Way, se kterým provedl dvě vyprodaná turné (2009 a 2011) a více než 220 koncertů v nejrůznějších zemích světa včetně Číny. Stejnojmenné CD Pavla Šporcla bylo za prodej oceněno Platinovou deskou Supraphonu.

„Díky obrovskému zájmu o tento program jsme se nadchli pro další pokračování. K interpretaci cikánské muziky je nesmírně důležitá živá atmosféra v hledišti. Přijďte nás tedy povzbudit.

Vaše spontánní reakce budou zvěčněny ve spojení s temperamentem cikánských hudebníků. Uslyšíte nové aranže virtuózních skladeb a lidových písní s cikánskou tématikou, i premiéru mojí nové a také titulní skladby Gipsy Fire,“ dodává k tomu Pavel Šporcl.

Vstupenky na oba unikátní koncerty s velmi omezenou kapacitou míst stojí 300,- Kč a jsou k zakoupení na www.ticketportal.cz.

Zdroj, foto: Supraphon