Karel Kryl se po deseti letech vrací do PopmuseaMuzeum a archiv populární hudby připravilo svou první letošní výstavu, zasvěcenou českému písničkáři Karlu Krylovi, od jehož narození a smrti letos uplyne sedmdesát, respektive dvacet let.

Výstava OD BRATŘÍČKA K MONOLOGŮM (s podtitulem albová historie Karla Kryla) navazuje na podobný kus, který Popmuseum "vymyslelo, sepsalo a sehrálo" v roce 2004 ještě ve svém po-povodňovém exilu v pražském klubu Vagon. Tehdejší výstava s názvem Píseň pro blbouna nejapného (Karel Kryl 1944-1994-2004) proběhla v rámci cyklu Česká hudba 2004: její součástí byl i koncert Zmrtvýchvstání Karla Kryla, na kterém různí tuzemští interpreti k obrazu svému přetvořili vybrané Krylovy písně.

Tak jako tehdy, i tentokrát Popmuseum spojilo síly s Vojtěchem Klimtem z Klubu Karla Kryla, který přišel s myšlenkou zasvětit výstavu Krylovým nahrávkám. Součástí výstavy však nebudou jen desky, zpěvníky ap.: najdeme zde i další dokumenty týkající se Krylova "života a díla".

Vernisáž výstavy proběhne ve středu 26. března v sídle Popmusea v KC Kaštan. Její součástí je i projekce audiovizuálních dokumentů, a speciální poslechovka Jiřího Černého "jen pro ten dnešní den" s názvem Bez mýtů i legend. Výstava potrvá do května 2014.
více na www.popmuseum.cz, www.facebook.com/popmuseum

Klub Karla Kryla: kryl.kat.cz, a https://www.facebook.com/pages/Klub-Karla-Kryla/1410001739242416?fref=ts