Osmnáctinásobná zlatá slavice Lucie Bílá vydává zásadní album své kariéry. Odvážně zvolila spolupráci s mladým týmem a rozhodnutí se vyplatilo! Málokterá domácí nahrávka poslední doby má tak současný a odvážný popový zvuk, jako právě album Hana.

Jde o překvapivé spojení s hudebním producentem Martinem Maxou Šrámkem, autorské spojení se slovenskou zpěvačkou Katarinou Knechtovou či rap Celeste Buckingham. Několik novinek Lucie Bílá představí v rámci velkolepých koncertů Bratislavě. Dodatečně přidaný koncert 10. dubna přivítá i fanoušky z České republiky. Koncert je natolik ojedinělý, že je nepřenosný a nebude nikde reprízován.

Oslavu svého jubilea pojala Lucie Bílá velkolepě: grandiózní koncerty, které budou v bratislavském Zimným štadiónu Ondreja Nepely, přivítá vodopádem písní a hostů. Návštěvníci této mimořádné události budou první, kteří budou mít možnost koupit si nové album. Zpěvačka vlastnoručně vyrobila 700 růženců, jejichž prodej je určen na charitativní účely: „Nemám moc volného času, ale využívám každou chvíli, abych pro vás vytvořila co nejvíce růženců z perel Swarowski. Dělám je s láskou a úctou k vám, ale i k Bohu, kterému mám za co děkovat. Moc jsem přemýšlela, jak to nejlépe udělat a myslím, že už vím. Růžence budou k mání na mých narozeninových koncertech a výtěžek z nich půjde pražskému kostelu v Kyjích a bratislavskému kostolu v Podunajských Biskupiciach. Obě dvě vzácné budovy mají bezmála 800 let. Růžence tak budou darem od vás i ode mě,“ svěřuje se Lucie Bílá. Překvapením pro každého, kdo si tento dekorativní růženec zakoupí, bude jako dárek singl Hana z nového stejnojmenného alba s osobním poděkováním a podpisem Lucie.

Album Hana je plné překvapení a nečekaných spojení. Společně s Martinem Maxou Šrámkem se právě tady autorsky v několika písních potkává například populární slovenská zpěvačka Katarína Knechtová, která je navíc autorkou titulní písně alba - skladby Hana. 

Do taneční písničky Primadonna pak svým rapem přispěla dokonce i Celeste Buckingham. Její angličtina v této písni není na albu osamocena, protože samotný Maxo Šrámek jako skvělý zpěvák uplatňuje svůj jedinečný anglický vokál hned ve dvou společných písních s Lucií - Hráze a Poprvé.

Samostatnou kapitolou jsou pak texty. Objevuje se zde totiž nová autorská generace české populární hudby - Petr Harazin a Štěpán Petrů, jinak členové populární skupiny Nebe. 

Oba spoluautoři jsou až na čestné výjimky podepsání jako téměř výhradní textaři tohoto alba.

První seznámení posluchačů s albem Hana je prostřednictvím pilotního singlu Tak mě tady máš, který se do rádií dostal již na konci března.

Nové album Lucie Bílé je určitě překvapivé, málokterá domácí nahrávka poslední doby má tak současný a odvážný popový zvuk jako právě Hana. Tím nejpodstatnějším je zde ale zcela přesvědčivý a jako vždy dokonalý zpěv Lucie Bílé, která tak vysílá do hudebního světa jasný signál, že letošní rok, kdy slaví významné životní jubileum, bude v její režii.

Zdroj: Supraphon