55. ročník festivalu Porta se v Lesním divadle v Řevnicích vydařil

Pořadatelé festivalu vsadili na naději, že o prázdninách už se kultura rozjede a bude se koncertovat. Celá soutěž v oblastních kolech se tedy podřídila požadavkům min. zdravotnictví a vše bylo nasměrováno na polovinu července. Vyšlo to dokonce částečně i s počasím, přestože přeháňky trochu pokazily sobotní vystoupení Věry Martinové a skupiny COP.

„Naše publikum je ale statečné a připravené i na výkyvy počasí. A tak diváci v Lesním divadle nasadili připravené pláštěnky a jelo se dál. Jen ty boty pak asi musely trochu pod kartáče.“ Říká předsedkyně spolku Porta Anna Roytová.

Portovní atmosféra byla ale opět velmi přátelská a díky online přenosu ji mohli zažít i ti, kteří se do lesního divadla nedostali.  www.porta-festival.cz  

Informace o 55. ročníku Porty na www.porta-festival.cz
Elektronické noviny  festivalu www.eportyr.cz
Facebook Porty   https://www.facebook.com/porta.revnice
Videa z Porty na YT kanálu Porty a Hraj česky  https://www.youtube.com/user/portafestival

Vítězem Porty 2021 se stala holandso-česká skupina Lu´s &.

Kromě sošky Porty, si skupina odnesla v mahagonu vyvedenou kytaru Furch - Blue.D-MM,  nahrávání singlu ve studiu Chevaliere Helenky Rytířové,  pozvání na příští ročník Porty 2022, medailonek v Country rádiu a nasazení písničky do pořadu Karavana a hitparády Česká 12 na CRO 2. 

Lu´s & si odnesli současně cenu SAI a cenu Českého rozhlasu Olomouc.

Díky několikaleté spolupráci s Českým rozhlasem Olomouc, který celou Portu natáčí, získávají vítězové a všichni ocenění take nahrávku svého vystoupení již při předávání cen.

OCENĚNÍ V ROCE  2021

1.      místo -  Lu´s &

2.      místo - Zkusme to

3.      místo -  Saša Niklíčková
Autorská porta - Saša Niklíčková 
za písničku Námořník

 

Cena SAI                    Lu's &

Cena Country radia    Blondýna

Cena ČRO Olomouc  Lu's &
Cena SMS                  VilMa

Cena Obce spisovatelů za nejlepší text   Kruhy na vodě (Slávek Maděra - VilMa)

Zvláštní cena poroty     Štěpán Kočárek (bicí - skupina Ornament)

Všichni ocenění získali kvalitní dárky od partnerů Porty (mikrofony Sennheiser-Panter, mikrofony SE – Audiopro, potřebné hudební dárky od Music City, vydavatelství Muzikus, Country rádia a možnost vystoupit na některých partnerských festivalech a rádiích.

 

Festival Porta 2021 se konal pod záštitou ministra kultury

Děkujeme za  propagaci festivalu a podporu folk & country hudby.

Zároveň dovolte vyjádřit hlubokou soustrast nad ztrátou našeho kolegy a propagátora country hudby Františka Nedvěda, jenž patří k pilířům české folkové scény.

Porta 2021

 

Jiří Vondráček