Jedním z partnerů a mecenášů, kteří věnovali hodnotné dary pro výherce naší portovní soutěže, je firma sE Electronics v zastoupení firmou Audiopro. I tentokrát získají tři z finalistů skvělé mikrofony sE a tak za ně firmě Audiopro děkujeme. A tady je několik vět o těchto mikrofonech…

Mikrofony sE si léta pochvalovali v mnoha nahrávacích studiích (firma byla založena před sedmnácti lety), ale skutečný průlom v renomé značky znamenalo uvedení zpěvavých mikrofonů sE V7 a posléze i jejich nástrojových kamarádů sE V7x. Vývoj kompaktních nástrojových mikrofonů sE V BEAT a vysoce oceňovaných kondenzátorových tužek sE8 už jen potvrdil, že to firma sE Electronics se vstupem do muzikantského světa myslí opravdu vážně. Kdybychom měli jmenovat všechny umělce, jež si mikrofony sE oblíbili, asi bychom kvůli tomu museli vydat zvláštní číslo Portýra (to si ostatně přečtěte na www.sEelectronics.com sami - začít můžete třeba country legendou Kennym Chesneyem). Snad postačí, když řekneme, že značka sE si za svoji krátkou historii získala kromě mnoha odborných ocenění především důvěru mezi světovou i tuzemskou hudební špičkou, a to už mluví samo za sebe.

O mikrofonech sE V7 a V7x

Podobně jako u většiny konkurentů, také u sE Electronics najdete mikrofony určené pro snímání zpěvu při živém vystoupení. Na rozdíl od jiných firem, které léta sází na bezmála padesát let starou konstrukci mikrofonní vložky, u sE se vydali cestou vývoje vlastní vložky. Nové mikrofony sE V7, V7x (nástrojová verze) a také kompaktní sE V BEAT tak mají užší směrovost kvůli zpětné vazbě, akusticky korigovaný proximity efekt a lepší schopnost snášet akustický tlak. Tuto nově vyvinutou vložku spolu s patentovaným odpružením a s nově navrženou elektronikou zasadili do kovové rukojeti (ta je potažena speciálním lakem nejen kvůli lepšímu úchopu, ale také kvůli zamezení vlastním rezonancím rukojeti). Výsledek v podobě mikrofonu sE V7 předčil očekávání nejen svých tvůrců, ale zejména většiny uživatelů. Hledáte-li kvalitní dynamický mikrofon pro svá vystoupení za přiměřenou cenu, rozhodně si běžte zpěvové mikrofony sE Electronics vyzkoušet (začít můžete na www.audiopro.cz , nebo ve svém místním muzikantském obchůdku). Pro expresívní zpěváky se populární vložka mikrofonu sE V7 (jmenuje se DMC1) osazuje také do „hlavy“ V7 MC1, určené pro bezdrátové vysílače, kompatibilní s bezdráty značek Shure nebo Sennheiser. Nejen Justin Timberlake jako na přiloženém videu (viz QR kód), ale například také Alfík, nebo skupina Kryštof (a samozřejmě spousta dalších umělců), si tak můžou srozumitelnost a barvu mikrofonů sE V7 užít i v bezdrátovém provedení.

https://www.audiopro.cz/se-electronics/mikrofony-pro-ozvuceni/

 

Krátce o nástrojovém sE V BEAT

Kompaktní „zárohová“ verze nástrojového mikrofonu, postavená na stejné vložce jako má V7X, dostala jméno V BEAT. Původně byl tento model zkonstruovaný jako malý mikrofon na snare (bubínek, céčko, šroťák) a přechody, skvělý je ale i na kytary, akustické nástroje a dokonce i na banjo! V BEAT vyniká (kromě dobrého zvuku) zejména ve schopnosti odizolovat okolní zvuky (například přeslechy z hihatky či dalších plechů) a rovněž mechanické odpružení vložky je provedeno maximálně pečlivě. S těmito mikrofony prakticky nepotřebujete korekce (maximálně HPF podle chuti) a díky kompaktnímu provedení (je to jeden z nejmenších dynamických mikrofonů na trhu) se dostanete i tam, kam byste se s jinými mikrofony nedostali.

Každopádně jsme rádi, že naše mikrofony značky sE mohou být, samozřejmě vedle vašeho potlesku, poděkováním a zaslouženou odměnou oceněným soutěžícím Porty 2021. Blahopřejeme.

Za firmu Audiopro s.r.o. mikrofonní guru Jan R. Šafařík