55. ročník finále festivalu Porta, se v Lesním divadle v Řevnicích  bude konat již po třinácté, tentokrát výjimečně v posunutém termínu, tedy v polovině července.

Program je opět nabitý známými osobnostmi folk a country hudby v širokém žánrovém spektru. 

Kapely a interpreti, kteří postoupili z oblastních kol přímo do finále, nebo semifinále soutěže, se představí všichni pouze na scéně Lesního divadla.

V tomto ročníku se tedy i semifinále odehraje výjimečně také v Lesním divadle. Zde proběhnou i recitály finalistů.

Hosté: pátek 16.7.  Asonance, Jak je neznáte ( Vzpomínka na Tonyho Linharta), Roman Horký a Kamelot.

Sobota: Větrno, Jiří Dědeček, Věra Martinová, COP, Lokálka

Neděle: Faux Pase Fonet (vítěz SMS ePorty 2020), Aleš Petržela (vítěz 2017), Robert Křesťan a Druhá tráva, , Žamboši, Epydemye, Zelenáči a hosté.( Petr Kocman, Radek Tomášek, Aleš Maudr)

Zavzpomínají na Mirka Hoffmana, Michala Tučného a Honzu Vyčítala

Vstup do divadla se bude řídit aktuálními podmínkami, ale doufáme, že budeme již zpívat i poslouchat bez roušek.  Portýr vyjde opět každý den festivalu.

Vítěz si odnese tak jako celých 55 let sošku Porty a spoustu dárků. Jedním z nich bude kytara Furch, nebo nahrávání ve studiu Chevaliere Helenky Rytířové.

Portu 2021 bude tak jako v minulých letech natáčet Český rozhlas Olomouc a pro internet i Youtube ji zaznamenají kamery Porty, MMstudia  a společnosti T-Net.

 

Porta podporuje mladé kapely a písničkáře, kteří se pohybují v oblasti folk, country a kytarové hudby již 55 let. Přijďte je také podpořit svým potleskem.

Cesta za romantikou vede právě do Lesního divadla. Krásná atmosféra, romantika, skvělé prostředí mezi borovicemi, kultivované publikum a krásné hudební zážitky. To je Porta

Vzpomínky a zajímavé videonahrávky z Porty od roku 2008 najdete na YT kanálu Porty.

JVZ