Peppino D´AgostinoUž minulý rok prokázalo portovní publikum v Řevnicích, že ocení i hudbu klasickou, a tak nadšeným potleskem odměnilo kytaristu Štěpána Raka a houslistu Jaroslava Svěceného.
Letos organizátoři řevnické Porty obrátili svou pozornost do zahraničí a připravili divákům obzvlášť vybranou hudební lahůdku – světoznámého kytaristu Peppina D´Agostina.

Americký kytarový virtuoz italského původu, v roce 2007 zvolený čtenáři magazínu Guitar Player nejlepším hráčem na akustickou kytaru, nebude v České republice poprvé, nicméně na prknech Lesního divadla ještě nestál. Věřme, že mu bude příjemné na jeden večer vyměnit lesk Carnegie Hall a jiných koncertních sálů za jeviště stíněné vzrostlými borovicemi.


D´Agostino ve své hře kombinuje technickou zručnost s lyrickou procítěností,  jež mu umožňuje vyjádřit se ve svých skladbách tak, jak právě chce. Používá neobvyklé nápěvy, hraje na pražcích levou rukou, zatímco pravou rukou se snaží napodobovat efekt bicích nástrojů. V jeho hudbě je možné najít blues, rock, jazz i italskou kantilenu.
Dámy u D´Agostina navíc ocení jeho pohlednost a šarm vpravdě italský:-)