Moravskoslezské oblastní kolo Porty 2022 se koná v neděli 20.března od 13:00 v klubu Akord v Ostravě.

Přípravy jsou v plném proudu. Aktuálně je přihlášeno 19 soutěžících, ještě jeden případný zájemce má šanci. V našem kole je stanoven strop na dvacítce soutěžících. Náš letošní host, kapela Hop Trop s akcí počítá, můžeme se tedy těšit na jejich koncert na závěr soutěžního klání. V souladu s postupovým klíčem Porty mohou být do Řevnic vyslání dva zástupci našeho kola.

Soutěžící se budou také snažit zapůsobit na dramaturgy dalších festivalů a dvou rádií, kteří si přijedou vybrat někoho, komu nabídnou příležitost. Někteří z nich usednou v porotě. Ta bude v Ostravě ve složení Petr Bende, Josef Mlok Grim, Karel Soukop, Milan Tesař, Richard Ehler, Věra Štaiglová a Miloslava Soukupová.

Nebudu je představovat jednotlivě. Kdo je zná ví, o koho jde, dalším pomůže Google. Jsou mezi nimi aktivní muzikanti, včetně autorů, dramaturgové festivalů a rádia, učitel zpěvu a pódiového vystupování. Občerstvení nám opět zajišťuje zkušený festivalový kulinářský harcovník Karel Duba, zase se tedy budeme olizovat až za ušima.

Snažíme se vrátit Portě v Ostravě punc výjimečnosti a zájem soutěžících i diváků napovídá, že to má smysl. Volných míst v hledišti je zatím dostatek, nicméně situace se bude v posledním týdnu předprodeje ještě dynamicky měnit. Ostatně jako obvykle. Vstupenky se prodávají dvojím způsobem. Osobně na recepci Akordu, nebo on-line z pohodlí domova na webu: https://dk-akord.cz/program-kurzy/kalendar-akci/

Tak v neděli na viděnou, těšíme se na vás!

Racek