Pražské finále Porty 2018 se konalo ve čtvrtek 19. dubna v postorách Klubu Mlejn. Z předkol bylo porotou vybráno 12 soutěžících spolu s jednou kapelou od diváků.

Podvečer začal trampskou hymnou Vlajka, kterou zazpívala porota s velkou podporou celého sálu. Pak se dle časového rozpisu rozjel muzikantské zápolení. Moderátorského postu se s humorem sobě vlastním ujal Petr Bohuslav z Country radia. Při hodnocení poroty bylo využito možnosti nového druhu vyjádření přímo po odehrání soutěžního bloku.

Večer měl výborný průběh, obecenstvo potleskem povzbuzovalo své favority a pečlivě vyplňovalo hlasovací lístky pro diváckou Portu. Po odehrání posledního soutěžícího se porota odebrala ke svému závěrečnému rozhodnutí. V sále se naladil host pražského finále, vokální skupina PĚTNÍK, držitelka Porty, a její profesionální výkon byl takovým hudebním pohlazením, což ocenili diváci bouřlivým potleskem. Celý večer citlivě a hbitě zvukově zajišťoval Pavel Pája Jindrák.

A pak to přišlo. Porota rozhodla následovně: na semifinálovou scénu poslala dvě kapely, Ve čtvrtek v pět a Lucy4Music a přímo do finále řevnické soutěže mladou a nadějnou písničkářku Terezku Balonovou!

Držíme všem postupujícím pěsti do soutěží na Českém národním finále PORTY 2018 v Lesním divadle v Řevnicích. Tak takto se 'mlela' Porta v Klubu Mlejn… a byla jsem tam!!!