Je za námi již půlka února, a proto je třeba zamyslet se nad tím (někteří již mají jasno), zda si s námi přijedete 23. dubna zahrát a zúčastnit se nového ročníku Porty. Zveme vás na naše Chřibsko-karpatské kolo!

Chřibsko-karpatské oblastní kolo Porty se koná opět na ranči Rovná v Košíkách, asi 10 km od Uherského Hradiště. Komu se nechce soutěžit, může přijít alespoň posedět, zahrát si a zazpívat. Pro ty z vás, kteří to ještě neznáte, dávám na vědomí, že přihlášku najdete na www.porta.festival.cz.

Ještě všeobecné informace. Soutěžní klání pravděpodobně zahájíme v 10 hodin. Dle počtu účastníků bude udělána dramaturgie, budete ji včas znát. Kapely budou mít připraveny čtyři písničky. První bude na nazvučení a další tři jsou soutěžní. Jednotlivci pojedou pravděpodobně jen s třemi soutěžními písničkami. Soutěží se o interpretační Portu, kde vítězové postupují do Řevnic, a autorskou Portu, kde se postupuje do Ústí nad Labem. V interpretační portě můžete soutěžit i s převzatým repertoárem. Neplánujte si na ty termíny žádnou akci, co když vyhrajete. :-)

Vše rozhoduje pětičlenná porota. Ještě není plné složení, ale zatím jsou to: Jirka Mata Matušík, Marcela Voborská, Petr Balík Vohnout a Ondra Paska. Po vyhlášení výsledků vystoupí jako host pražská skupina Jak je neznáte. Jmenovitě Ondra Paska, Helena Maršálková a Marcela Voborská (zpěvačky legendárního Pacifiku).

Všem soutěžícím přeji za organizátory krásný den a čistý tón.

Foto: archiv pořadatele