Ve druhé polovině 90. let se jihočeská Porta stěhovala po okresních městech, až zakotvila na delší čas ve Strakonicích. Tehdy to bylo několik nádherných let po sobě jdoucích, kdy se jihočeská hudební mládež setkávala o víkendu, který se stal svátkem folku a country. 

Oblastní kolo Porty na jihu tehdy pořádalo OS Porta CB s ČTU a vedením festivalu za úžasné podpory strakonického MKS. Dodnes všichni vzpomínají na výborné zázemí, skvělý zvuk, perfektní organizaci, pohodovou atmosféru, rozhlasové pořady z koncertů a také na nekonečné jamsessiony této portovní éry.

Posledních pár let došlo na jihu k předání štafety pořadatelství Oblastního kola a také k opětovnému stěhování po různých sálech v kraji. Něco fungovalo, něco ne, a proto jsme vyslyšeli názory a přání řady kapel, abychom se pokusili Portě na jihu vrátit atmosféru a punc kvality strakonických časů.

Do téže řeky nevstoupíš, ale něco se zapomenout nedá. Tak tedy zvedáme hozenou rukavici a zveme Vás všechny, kterým se líbilo ve Strakonicích,  do Českých Budějovic na oblastní kolo v podobné režii.  Český rozhlas poskytne zázemí koncertního sálu, tehdejší tým přibere několik mladých pomocníků a kvalitní porotu z řad renomovaných muzikantů.

Všichni věříme, že se opět přihlásí řada kapel, které účinkování na jihočeské Portě v minulých letech odradilo a že do sálu Českého rozhlasu ČB najde cestu i řada diváků. Náš tým pro to udělá maximum. Přijďte se přesvědčit 21. 3. 2015.

 

Zdenek, Anička, Radka a Roman