ilustra?níDlouho už jsem nic nenapsal, ale te? mám jednu zprávu, spíš rad?ji v?c, kterou musím napsat.

V sobotu 14.dubna proběhlo oblastní kolo Porty v Kolíně. Vše fajn, kapely tak jako jinde, dobré i méňe dobré, zvukař šikovný, pořadatelé skvělí, porota jako všude nevybrala ty, kteří si mysleli, že tutově vyhrajou, takže jsme byli za blbce, co tomu vůbec nerozumí, prostě jako všude. Jen jedna věc mě zarazila a vlastně spíš urazila.

Vítěznou kapelu, mimochodem opravdu skvělou, Crossband z Nymburka, nějaké vyhlášení výsledků vůbec nezajímalo. Asi si byli jistí, že jsou nejlepší a stejně vyhrajou. Takže se sbalili a odjeli za dalším „kšeftem“ a nějaká Porta jim byla ukradená. Bez omluvy, beze slova, prostě nazdar. Rád bych jim tímto chtěl říct, že takové jednání neuráží jenom diváky, členy poroty a pořadatele, ale i jejich muzikantské kolegy, kteří sice nevyhráli, ale zůstali a zatleskali oceněným a pak společne džemovali do pozdních hodin.

No tak ať se vám „Crossbandi“ daří a ať máte hodně kšeftů a jděte tvrdě za nimi. Kašlete na nějaké city, na pokoru, na slušnost. To teď nefrčí. To jenom starej písničkář z jiného světa si myslí, že ještě platí jakási nepsaná pravidla chování.

Hodně štěstí!

Vojta K. Tomáško