Kapela Děvčice pochází z okolí Uherského HradištěTak koukám na poslední články Portýra a na příspěvek Vojty Tomáška a zjišťuji, že to vlastně napsal za mě. I já se na Portu do Řevnic moc těším. Je to srdeční záležitost.  Nádherné prostředí a spousta fantastických lidiček.


Já bych chtěl jen něco málo o mé postavičce. Jsem klasický čundrák, který neměl rád zajeté koleje a byl rebel.  Co se týče Porty, oslovil mě dlouholetý kamarád Pavel Chřestýš Lengál, který měl pod palcem oblastní kolo Chřibsko karpatské oblasti v Koryčanech. Já tam  fungoval jako technické zázemí. Po několika létech Chřestýš odešel a Porta se přesunula do Uherského Hradiště, kde to byl totální neúspěch.

Pak mě oslovil můj brácha, který je náčelníkem chřibsko karpatské oblasti, zda bych tradici Porty u nás neobnovil. Dal jsem si nějaký limit, který se mi daří plnit a Porta už má vzestupnou tendenci. Pohybuje se kolem 16-18 přihlášených seskupení. Samozřejmě je kvalita různá, ale o tom to je. Vzájemně se slyší a ví, kde se mohou zlepšit. 
Již dvakrát po sobě jsme měli jako hosta Vojtu Kiďáka Tomáška, který mně překopal vše, ale k lepšímu. Nikdy jsem nevěřil, že může proběhnout recitál v hospodě. No Vojta s Kocourem to dokázali...

Vojta hrál a zpíval na hubu, bez  mikrofonu a člověk by slyšel spadnout špendlík. Super atmosféra. Měl jsem tu čest pokřtít nové CD Vojty. Pozval jsem si Kocoura a CD jsme nekřtili šampaňským, ale ocukrovali jsme ho. Lidi ho milují.
Jinak nám postoupil Honza Ombré Bahýnka do autorské soutěže. Do Řevnic ještě postoupily Děvčice a doufám, že jejich folk zaujme.

jOKE