Pavel Žalman Lohonka slaví letos na jaře sedmdesáté narozeniny. V jejich den přichystal svým fanouškům slavnostní koncert. Pokřtil na něm nové CD s názvem Cestující muž a také knížku „Sedmdesát jar, písniček a povídání“, kterou spolu se Žalmanem napsal jeho kamarád Honza Hlaváč.

Koncert začal v 18 hodin. V první polovině vystoupil Wabi Daněk, který zazpíval píseň Opilý skot (tu najdete na albu Wabi Daněk a Ďáblovo stádo) a Příběhy písní - tuhle píseň doporučuji, je moc pěkná. Vystoupil také Aleš Brichta, takže koncert byl vskutku multižánrový. Václav Neckář pak pokřtil nové CD. Na koncertě se objevil také herec Miroslav Donutil, který pokřtil knížku. Protože měl jiné povinnosti, musel křest knížky proběhnout hned po úvodním vystoupení Wabiho Daňka.

Mezi další hosty patřil i Xindl X, který se jako jediný rozhodl zazpívat i Žalmanovu píseň, vybral si Náhradní víkend. Musím říci, že bylo zajímavé slyšet ji v jiném podání, ale od Žalmana se mi líbí více. 

V druhé polovině koncertu přišly Žalmanovy hity, například Sedím na kolejích, Rána v trávě nebo Kytky stále ještě voní, ale i nové písničky z nového alba Cestující muž. Žalman a spol. vystoupil v základní sestavě Pavel Žalman Lohonka, Míša Hálková, Pavel Malina a basista Petr Novotný, který hraje se Žalmanem už 22 let. Na několik písní se k nim přidalo jazzové kvarteto. Byl to opravdu veliký zážitek, ostatně plná Lucerna toho byla důkazem. Rád bych zde ještě vyzdvihl a zároveň poděkoval fun clubu této kapely za to, že mi zařídili volný vstup. Až někde uvidíte plakát, že vystupuje Žalman a spol., nenechte si to ujít, stojí to za to.

Foto: Dáša Borovská