Karavana na Country rádiu pokračuje i v roce 2020 a změnilo se to, že jsme se ocitli v novém studiu ve Strašnicích. Systém Karavany ale zůstává.


Nadále soutěží osm písniček čtyř interpretů a ty se ucházejí o přízeň posluchačů a eventuální zařazení do playlistu rádia. Vzhledem k tomu, že si v písničkách na přání žádají posluchači stále to samé, co už mají rádi čtyřicet let, tak je to docela těžký souboj. Ale na druhou stranu je to i výzva fanouškům, aby se nebáli si o nové písničky napsat. S Denisou Markovou jsme představili už celou stovku písniček, které dle našich pravidel - nepravidel nemusí být zrovna nejnovější. Ale hledáme takové, aby měly nejen šanci uspět u posluchačů i dramaturgie, ale aby vznikal zajímavý a pestrý pořad. A to se, doufáme, daří.

Střídají se tak populární osobnosti i písničky méně známých kapel a interpretů. Oproti klasickým hitparádám, kde proti sobě stojí 12 různých písniček, se zde vybere vždycky jedna ze dvou songů daného zpěváka nebo kapely, a ta dostává další příležitost se posluchačům zalíbit. Celý týden je představována posluchačům Country rádia právě jako písnička týdne. A pak se čeká na reakci, ale i na to známé testování. Je to prostě dramaturgická chemie, která by měla vyhodnotit to, co se v hudební oblasti od daného rádia žádá. Co si tedy posluchači přejí. A tak povětšinou nové písničky ve dvacetivteřinových testech propadají, protože si ještě nestačily udělat místo v srdcích posluchačů… Nevýhoda je v tom, že když písnička na první poslech propadne, už nedostane šanci. Tedy kromě písniček na přání. Tam ještě ta šance je. A tak se hrají dokola a dokola stárnoucí písničky, až musí člověk přeladit, protože čeho je moc, toho je příliš… :-)

A tak si hezky poslechněte Karavanu, ať už online každé druhé pondělí v měsíci ve 21 hodin, jeho reprízu třetí pondělí o půlnoci, a třetí šance je dlouhodobá, tedy na www.hrajucesky.cz. Tam najdete všechny pořady i s písničkami a můžete si udělat svůj novinkový playlist. V Karavanách nechybí Věra Martinová, Samson, Kamelot, Pavlína Jíšová, Voxel, Pokáč a další naši oblíbení zpěváci, zpěvačky a kapely.
Partnerem Karavany je SAI, a tak i tady v ePortýru si díky tomu budete moci s Karavanou kráčet českou folk a country celý rok 2020.

A výzva na závěr: Posílejte nám své písničky, o kterých si myslíte, že by mohly na Country rádiu uspět a líbit se… Neslibujeme, že každou zahrajeme, přednost mají pochopitelně dobré studiové nahrávky a samozřejmě povedené skladby. Takže se těšíme na vaše hity anebo na vaše maily a přání. 

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.