Karel Gott získal v tradiční anketě oblíbenosti už 40 zlatých slavíků. Komplet dvou CD, která mapují tento fenomenální úspěch, vychází 23. září. Ke čtyřem desítkám písní jsou přidány dva novinkové bonusy: skladby Země vstává a Perfektní den autorů Michala Davida a Lou Fanánka Hagena, respektive Jaroslava Machka.

Ve světě podobnou situaci nenajdete: být čtyřicetkrát nejvýše umístěn v každoroční anketě popularity je na zápis do Guinessovy knihy rekordů. A právě tato kompilace (výběr písní a zasvěcený text v bookletu Miloš Skalka) dokládá na čtyřiceti příkladech, proč tomu tak je. Všechny písně jsou v originálních verzích, tedy s pečetí doby vzniku. Ukazují stylové i aranžérské proměny repertoáru, vždy připraveného podpořit jedinečný hlas a interpretaci Karla Gotta. 

„Když jsem získal svého dvacátého Slavíka,“ říká náš nejpopulárnější zpěvák všech dob, „měl jsem pocit, že bych měl uvolnit místo mladším. A také jsem to veřejně vyhlásil. A pak jsem chtěl skončit ještě jednou. Když mi bylo sedmdesát let. Ale jak jsem zjistil, z téhle posluchačské, divácké a čtenářské ankety prostě vystoupit nelze. Nakonec jsem tomu rád. Ale hlasů, které mi moji příznivci posílají, si rok od roku vážím víc a víc. Léta mi totiž neubývají, protože čas zastavit nelze a být stále mlád je jenom zbožné přání či atraktivní písňový slogan. Kvalitní konkurence nespí, naopak roste, a být na některém z předních míst téhle ankety popularity je proto stále těžší. Kdyby mi někdo v době, kdy jsem získal svého tehdy jubilejního dvacátého Slavíka, řekl, že jich budu mít jednoho dne doma čtyři desítky, poklepal bych si na hlavu a myslel si o něm své. Jak vidíte, člověk se mýlí a dneska je to skutečnost. Nikdy za to nepřestanu být svým příznivcům dostatečně vděčný!“

Příjemným překvapením této kolekce, na které fanoušci nedočkavě čekali, budou dvě novinky – písně Země vstává a Perfektní den, které Karel Gott natočil v létě tohoto roku. Autorem hudby obou písní je hitmaker Michal David.

Zdroj: Supraphon