Firma Guild náleží k několika málo výrobcům hudebních nástrojů, kteří se kromě bohaté historie a dlouholetých zkušeností mohou pochlubit světovým renomé a věhlasným statusem svých modelů.

Nástroje s logem Guild byly přítomny u mnoha zásadních událostí světové hudební historie - našli byste je v newyorských jazzových klubech v 50. letech, na legendárním vystoupení Richieho Havense v roce 1969 na festivalu Woodstock či v rukách Briana Maye z proslulé kapely Queen. Firma Guild také přišla s novými modely kytar, z nichž nejznámější jsou Starfire, které si zamiloval i Buddy Guy, S 100 Polara nebo Thunderbird oblíbený Muddy Watersem. Tyto nástroje jsou navrženy a postaveny s jediným účelem - aby se na ně hrálo. Stačí jedno brnknutí do strun a jste zpátky v New Yorku 50. let minulého století. 

Mezi absolutní špičku elektroakustických kytar patří model Guild F-47RC s extra hlubokým korpusem typu grand orchestra, který je sestaven z kombinace masivní přední desky z červeného smrku a zadní desky a lubů vyrobených z masivu indického palisandru. Precizní přenos zvuku zajišťuje snímací systém D-TAR Multi-Source.

{gallery}Guild_F_47RC_Natural{/gallery}

Ve střední cenové kategorii najdete model Guild OM-240CE Natural. Prémiový výběr znělých dřevin najdete i na tomto nástroji s tělem typu orchestra. Mahagon doplňuje masivní smrk Sitka, který se naplno rozezpívá nejen "nasucho", ale i po zapojení nástroje díky elektronice Guild AP-1.

{gallery}Guild_OM240CE_Natural{/gallery}

Kytara Guild M-120E Cherry Red disponuje kompaktní velikostí a pohodlnou menzurou 628mm doplněnou o korpus z masivního afrického mahagonu. K tomu si přičtěte výrazný červený finiš, skvělou elektroniku Fishman Sonitone, křehký, ale objemný zvuk a máte před sebou kytaru, kterou ocení nejen dámy.

{gallery}Guild_M_120E_CherryRed{/gallery}