CD Porta Řevnice 2010Tak se sešel rok s rokem a je před námi poslední víkend před prázdninami. A to znamená už 4. rok Porty v Řevnicích…
České národní finále dnes už neznamená jen koncerty a soutěž, ale také spoustu dalších věcí kolem. Od sázení stromků až po vydávání hudby, která na Portě zazní. Je sice škoda, že na Portě 2011 se bude prodávat teprve CD 2010, ale jinak to nejde.


Díky tomu se ale můžeme těšit vlastně nadvakrát. Za prvé, že si budeme moci pustit krásné písničky z loňska a za druhé, že na Portě uvidíme a uslyšíme nejen známé a skvělé muzikanty a kapely, ale také novinky v podání  jak soutěžících, tak hostů Porty. Záznam Porty z live vystoupení na CD má jednu zvláštnost, která se na jiných albech moc neobjevuje. Monitoruje právě i náhodná setkání hudební, ke kterým dochází na Portě nejen v závěrečné Hodině H. Naopak se čím dál tím víc projevuje snaha a touha jednotlivých interpretů zahrát si spolu i během svých vystoupení. Je to i logické, protože repertoár skupin na zájezdech a festivalech je třeba i tři roky stejný a tak je pochopitelné, že zahrát si něco navíc s kamarády a skvělými muzikanty, je lákavé pro spoustu interpretů a skupin.

Na CD Porta Řevnice2010 je opět pár bonbónků právě z Hodiny H, které v tom náhodném obsazení už asi nikdy nikdo neuslyší. A i to je důvod, proč má cenu vydávat CD s písničkami, které jsou sice notoricky známé, ale jinak. Ve studiovém provedení, dokonaleji, bez ruchů, štěkajících pejsků a zpěvu řevnických ptáků...

A tak si nenechte ujít možnost vlastnit ve svém archivu další z CD Porty, které již pošesté vydává vydavatelství Akordshop ve spolupráci s ČRO2 Praha a O.s. Porta.
Je to další ze vstřícných a chvályhodných počinů Českého rozhlasu 2 Praha. Patří za to velký dík, že se na Portě opět objeví přenosový vůz a díky tomu zůstane zachována ta nezaměnitelná atmosféra Porty v Lesním divadle na další léta. Pro příznivce folkové, country a trampské muziky, která je dnes silně ovlivněná současnými písničkáři, to bude určitě radostný přírůstek do rodinné diskotéky.

Ukázky z alba příští týden najdete na www.porta-festival.cz  
Tak příjemný poslech.
jvz