Zuzana HomolováNeprávem trochu opomíjené první album Zuzany Homolové a studiové skupiny Dobrá úroda vyšlo v přelomovém roce 1989, a bylo tak odsunuto vydavatelskou explozí z archivů a zakázaných děl. Album Čas odchádza z domu vzniklo ve studiu Vladimíra Merty, jenž spolu s Janem Hrubým výrazně ovlivnil i zvuk nahrávky. 

První reedice na CD byla digitalizována ve studiu Jámor Ondřeje Ježka a přináší dva typy bonusů. První disk obsahuje kromě oficiálního alba i legendární singl z roku 1973 Išlo dievča na vodu, druhý disk – Utajené album – je pro fanoušky překvapením a přináší alternativní nahrávku celé desky tak, jak ji připravili Vladimír Merta a Jan Hrubý, jejichž materiál byl ve studiích OPUSu částečně zkrácen a přepracován.

OBSAH:
CD 1: Čas odchádza z domu * Ešte mám v srdci prestávku * Na lásku padá dážď * Sneh * Znova si mi tu * Tíš ma * Pieseň pre ženatých chrústov * Čo sa stalo nové v meste Halamenku? * Zabila panička pána * Juliana, švárna panna * Mati dievča zháňa * Poľná madona * Bonusy: Išlo dievča na vodu * Býval v horách jeden mlynár
CD 2 / Utajené album: Čas odchádza z domu * Ešte mám v srdci prestávku * Na lásku padá dážď * Sneh * Znova si mi tu * Tíš ma * Pieseň pre ženatých chrústov * Čo sa stalo nové v meste Halamenku? * Zabila panička pána * Juliana, švárna panna * Mati dievča zháňa * Poľná madona

CD, 2010, 350 Kč

Kontakt: Galén, spol. s r.o., Na Bělidle 34, 150 00 Praha 5, tel. 257 326 178, fax 257 326 170, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Foto: Ota Nepilý
Více na: http://www.galen.cz/