Ve čtvrtek 2. července 2015 si příznivci české country hudby připomenou nedožité pětasedmdesátiny Jiřího Brabce, skladatele, klavíristy a nezapomenutelného kapelníka formace Country Beat, od jejíhož založení příští rok uplyne padesát let.

Již navždy bude Jiří Brabec patřit k nejvýznamnějším osobnostem české country hudby. Jako milovník a propagátor americké country přinesl k nám písničky s moderním zvukem, převážně českými texty, precizně zahrané i zazpívané. Brabec měl vždy jasnou představu o charakteristickém soundu kapely a výběrem vhodných muzikantů a interpretů ji dokázal naplnit. Sóloví zpěváci, kteří vystupovali s jeho kapelou za zády, si pochvalovali právě onu velkou profesionalitu. 

Jiří Brabec svou největší slávu zažil už na počátku 70. let, kdy se svým Country Beatem doprovázel tehdy nejpopulárnější českou zpěvačku Naďu Urbánkovou. Dokonce společně vystoupili i v kolébce country hudby v Nashvillu v Tennessee. Jiří Brabec byl od roku 1973, jako první Čech, členem Country Music Association (CMA). Pro Supraphon nahrál v 80. letech i společná alba s hvězdami americké country - triem Moody Brothers a s proslulým Georgem Hamiltonem IV.

Letos v listopadu to bude již dvanáct let, co se Jiří Brabec rozhodl dobrovolně odejít z tohoto světa. Zůstaly po něm nahrávky, ze kterých dodnes čiší ryzí muzikantství. 

V Divadle U Hasičů se 25. června 2015 uskutečnil vzpomínkový večer, uspořádaný u příležitosti nedožitých 75. narozenin Jiřího Brabce, kde Supraphon in memoriam ocenil tvorbu Country Beatu Jiřího Brabce Jubilejní platinovou deskou za milion a půl prodaných alb a milion dvě stě tisíc singlů. Vzpomínkového večera se zúčastnili Karel Kahovec, Mirek Černý, Miluše Voborníková, Vlasta Koudelová, Naďa Urbánková a také syn Jiřího Brabce Filip.

První album Country Beatu Jiřího Brabce vyšlo v roce 1969, kdy se již od roku 1966 těšily značné oblibě posluchačů jeho singly, které nazpívali Jiří Grossmann, Ladislav Vodička, Karel Kahovec, Naďa Urbánková, Eva Olmerová a také například Milan Drobný. Nejprodávanější singl z produkce Jiřího Brabce obsahoval písničky Svatební průvod a Závidím s Naďou Urbánkovou. Jen v době svého prvního vydání na vinylové SP desce v roce 1972 se ho prodalo přes 230 tisíc. V současné době je v prodeji výběrové 2CD Supraphonu s příznačným názvem Zlaté hity Country Beatu Jiřího Brabce.