Malý klub ve Velešíně funguje skvěle už roky stejně, jako BG fest na konci srpna. Bohužel bez pomoci radních, a tak je všechno na rodině, a hlavně na Danče a Michalovi. V příjemné atmosféře se letos v rámci podzimních hudebních večerů představili fenomenální Radim Zenkl s Ondrou Kozákem.

Tito dva virtuosové vás provedou světem akustické hudby, která pokládala i základy bluegrassu a vychází z původní lidové tvorby daného etnika. Letos jsme se potkávali na různých festivalech, ale tam je čas na koncert omezen. Proto jsem neváhal navštívit jejich celovečerní koncert. Díky pokoře, pracovitosti a talentu obou skvělých instrumentalistů je v jejich interpretaci ještě navíc bonus v podobě vlastní úpravy všech skladeb. Oba pánové vystřídají během večera řadu nástrojů, což svědčí o jejich instrumentálním mistrovství a rozhledu a jejich přirozený vokální projev dodá atmosféře klubového vystoupení lesku. A navíc pomyslně procestujete zeměkouli a dozvíte se řadu zajímavostí z hudebního světa.

Pokud patříte k fanouškům akustické hudby a virtuosních výkonů, tak byste si neměli nechat ujít vystoupení Radima a Ondry, pokud zavítají do vašeho kraje nebo na festival kdekoli. Jsou originální, pokorně skromní a instrumentálně výjimeční. A pokud budete na návštěvě v jihočeském kraji, vyhledejte si nabídku hudebních klubů. Určitě najdete i ten Velešínský se skvělým BG programem, stejně jako půvabný srpnový festival.


Zdenek Schwager