Cenu Senior Prix 2014 letos na návrh SAI obdrželi Eva Pilarová, Václav Neckář, Jaroslav Wykrent, Tony Linhart, Pavel Sedláček, Svatopluk Macák, Vítek Fiala a Ivan Smetáček.

 

V neděli  13.11. 2014, ve 14.00 hodin, proběhlo v Arbesově sále Národního domu na Smíchově předání cen Senior Prix, které již 22 let uděluje Nadace Život umělce. Celou akci moderoval  předseda správní rady nadace  prof. HAMU Jiří Hlaváč a herečka Valérie Zawadská.

Bylo oceněno celkem 50 umělců, kteří tuto cenu obdrželi na návrhy profesních organizací a mezi letošními oceněnými byl i Felix Slováček, nebo herec Petr Kostka.

Svaz autorů a interpretů- SAI,  je spoluzakladatelem Nadace ŽU a je jedním ze šesti profesních organizací, které hájí zájmy výkonných umělců. V minulých letech SAI nominoval  mnoho hudebníků z oblasti folk, country ale i dalších žánrů, na udělení tohoto významného ocenění. Byli to například: Naďa Urbánková, Josef Fousek, Jiří Tichota, Miki Ryvola, Marko Čermák, Miroslav Kovářík, Jitka Vrbová, Jarmila Šuláková, František Hacker, ale i Jiří Suchý, nebo Marta Kubišová.

Ceny Senior Prix jsou pro nadaci Život umělce a profesní organizace už 22 let příležitostí, poděkovat umělcům za jejich celoživotní práci v divadle, televizi, rozhlase, na koncertních pódiích, v nahrávacích studiích i v cirkusových manéžích.

{gallery}di{/gallery}