Petr Kocman nakupující...ale i Michael Jackson a Elvis Presley na Las Vegas Boulevard

Minulé povídání jsem ukončil tím, že mám chuť na vychlazenou Coca-Colu a nebylo to pochopitelně náhodou. Udělal jsem si tak oslí můstek pro další zastávku v jednom z obchodů na Las Vegas Boulevard.

Pro ty z vás, kteří jste byli v Atlantě v muzeu Coca-Coly, nebude tenhle obchod tak omračující, protože atlantské muzeum je skutečně obří a nikde na světě nic podobného nenajdete. Ovšem i tenhle obchod na Stripu vás musí nepochybně okouzlit. Zvenku je přes celou fasádu onoho čtyřpatrového obchodu olbřímí láhev Coly, přesně tak, jak ji známe, přičemž uvnitř v ní vlastně můžete sedět nebo chodit, je to součást obchodu. V přízemí na vás okamžitě již od vchodu ze všech stran vykukují z polic, regálů, stěn, skříní, stropu a kdo ví z čeho všeho, předměty, které jsou výhradně Coca-Cola. Postupně jsem zjistil, že krom různých drobností si tam můžete vybavit celou domácnost, protože od prostírání, nádobí, porcelánových servisů, příborů, solniček, hrníčků, skleniček různých tvarů a velikostí, pánviček, se tam dá pořídit snad úplně vše! Pro spořílky jsou tam také pokladničky mnoha tvarů, včetně veliké láhve, která vypadá jako opravdová a kterou jsem před lety viděl u mé americké kamarádky plnou čtvrtdolarů, je to velmi pěkný pohled:-) V dalším patře se můžete samozřejmě také občerstvit, ale ne jen tak, že si koupíte dvě decky Coly. Můžete si vybrat jeden ze stovek různých pohárků, nádob, butelek a kalíšků a ten vám vedle u pultíku rovnou naplní vámi vybraným druhem Coly. Takže jsem si nechal naplnit dvoulitrovou skleničku s brčkem a po zbytek odpoledne jsem měl o zábavu postaráno:-) A propos, já jako celoživotní milovník Coly v Americe vždycky šílím, protože co tam mají v restauracích nebo obchodech za druhy Coly, to jsem nikde neviděl. Vzpomínám si, když jsem byl v Americe poprvé, tak jsme šli s Honzou Vyčítalem na rychlýho hamburgera do jednoho z mnoha fastfoodů a tam mě Honza, věda jak mám Colu rád upozornil, ať se podívám, co tam mají za Colu. K mému úžasu jsem zjistil, že si můžu dopřát Coca-Colu s příchutí vanilky, malin, citrónu, limetky, pomeranče a třešní! To byl pro mě šok, na který jsem si v Americe už ale zvyknul. A to nemluvím o tom, čehož by každý správný, český homolka zneužil, že si s jídlem zaplatíte pití a pak už si libovolně kdykoliv nápoj doplňujete, aniž byste za něj opětovně platili.A to platí nejen ve fastfoodech.(Vždycky jsem si představoval,jak „šikovný“ český homolka jde do fastfoodu, zaplatí si to nejmenší pití a pak tajně, aby ho nikdo neviděl, čepuje lahodný mok do připraveného šestilitrového kanystru:-) Od Američanů se toho nedočkáte. A víte proč? Protože by je to ani nenapadlo !:-))

Kdybyste šli jen o pár vchodů vedle obchodu Coca-Coly, tak se můžete podívat do světově proslulé restaurace Hard Rock Café, která na Stripu vypadá obzvlášť pěkně. Za léta, co se toulám po světě, jsem si založil sbírku fotografií před těmito restauracemi, ale po Londýně, Německu,Amsterdamu, Austrálii atd., si myslím, že tahle mě obzvlášť očarovala a to asi díky atmosféře Las Vegas. Kdybyste se ale vypravili do téhle restaurace v Los Angeles, tak tam je taky nádherná, protože je součástí zábavního parku Universal Studios a je přímo na hlavní třídě celého parku a do neskutečné výšky se tam tyčí jejich logo, tedy velikánská kytara Gibson, která je ještě hezčí, když se s příchozí tmou celá rozsvítí, to je přímo bombastické!:-)
Ale zpět do Las Vegas. Kousek od Hard Rock Café je ještě jedna restaurace, která potěší všechny rockery, countrymany, ale především motorkáře, protože jde o nádherný pub Harley Davidson, nad jejímž vchodem visí veliká motorka HD a před vchodem je pro změnu HD, ale celý z živého křoví, vystříhaného do skutečné velikosti a přesného tvaru slavného modelu HD Electra Glide:-) No a vevnitř je atmosféra, která určitě uspokojí každého vyznavače stylu HD, pro takové je to přímo ráj.

Když chodíte po hlavní třídě Las Vegas Boulevard, tak na vás čekají i drobná, milá překvapení v podobě slavných osobností. Nečekejte, že byste tam nějakou potkali osobně, ale chodí tam desítky namaskovaných aktérů, kteří vypadají mnohdy neuvěřitelně stejně jako originál! Takže najednou se k vám na ulici nakloní Elvis, nebo vás vyleká Fredy Kruger z filmu Noční můra z Elm Street – ten mě obzvlášť pobavil, protože vypadal skutečně skvěle a sám mi naznačil, co mu mám dělat, aby to na fotce vypadalo dobře. A měl pravdu:-) – najednou kolem vás projde třeba Madonna i se svojí slavnou špičatou podprdou, nebo Cher a nebo se můžete dívat, jak zpívá a skvěle tančí Michael Jackson. No a pro malé děti je asi nejkrásnější setkání s vojáky a postavičkami z Hvězdných válek, kteří mají i ty svítící meče, což je potmě přímo famózní podívaná! Prostě, v Americe je možné skoro všechno:-)
Tak já se jdu se podívat na Hvězdné války, k tomu si dám Colu a zase sem za váma brzy přijdu,tak přijďte taky:-)
Ahoj Kofboj

P.S. A když jsem vám minule vyprávěl o restauraci Jimmy Buffetta „Margaritaville“, na Las Vegas Boulevard, tak se teď podívejte na videoklip k písničce, kterou natočil jako duet s velikou country hvězdou Alanem Jacksonem. Před pár lety to byl mnohanásobný No.1 hit nejen v Americe, ale i po celém světě. Hezky si to pánové společně při natáčení užívali:-) Písnička se jmenuje „It´s Five O´Clock Somewhere“




Ještě jsem vám přidal v fotku z Texasu z města El Paso, když jsem si šel kupovat do jednoho nádherného obchodu boty a klobouk. Tohle byla jen malá část onoho obchodu, takže jistě pochopíte, že jsem měl trošku problém vybrat si:-)