Porta 2012 Ústí n/LNa Větruši:  Jsem pravidelným návštěvníkem PORTY,  ale jenom té ústecké. Jsem rád , že semifinálové kolo  Na Větruši se koná v náruči přírody. Tady je Porta doma.
Miroslav Vavřina, čundrák  z Ústí n.L.


Na Větruši: Přišla jsem Na  Větruši  ze zahrady, kterou mám nedaleko. Slyšela jsem muziku, kterou mám  ráda. Řekla jsem si:  Asi PORTA a jsem tady.
Michaela Gubčová, Ústí nad Labem

V Letním kině: Na vandry jezdím většinou do Beskyd. Když ale jedu na PORTU do Ústí, spojím to s vandrem v severních Čech.
Marek Hořejš, Ostrava

Po volbě MISS: Od teďka budu zpívat jen v klobouku. Naše písně jsou především o lásce  a náš hudební styl bych zařadila do „zpívané poezie“. Jeli jsme 600 kilometrů na PORTU a jsme moc rádi,že jsme tu mohli být.
Hana Kaczmarek, Rybnik, Polsko, členka dua  Pieprzyk,  vítězka MISS PORTA

Po POTLACHU S KIDEM: Pokud  se Kid shora na koncert díval,mohl být s naplněním svého přání, aby jeho potlach nebyla tryzna, nadmíru spokojen.
Hanka Hosnedlová, České Budějovice

V Letním  kině: Porta v Ústí nejde přehlédnout,všude plakáty, podia na ulicích.  Nejvíc mě baví koncerty v Letním kině . Na Portě jsem už potřetí.
Jan Kartouz, Ústí n.L.

Na Lidickém náměstí: Na podiu PORTY jsem stál  už jako sedmnáctiletý. Moje kytara   pak ležela celé roky ladem. Letos, po mnoha letech jsem se dal zase do portovního soutěžení. Z litvínovského oblastního kola jsem nepostoupil, ale nevzdávám se . Dnes jsem tady jako divák.                   
Vláďa Klečka, Teplice 

V Letním kině: Jsem trampská duše, vzpomínky a trampské chodníčky mě vždycky  na PORTU zavedou.  Jsem zvědavá na současné mladé interprety. Jako studentka jsem hrála ve skupině AMETYST.        
Milena Vágnerová, Most 

Na Lidickém náměstí: Ráda  vás vidím i s tou hezkou budovou za vámi (historická budova Severočeského  divadla). Zato vy buďte rádi, že se nemusíte dívat na tu budovu za mnou. Že na ni skrz podium nevidíte. (Moderní budova  ústecké radnice.)
Petra Černocká, Praha