Bohemia Incognita - Nové Hrady a CuknštejnVlastivědná putování po méně známých místech naší republiky s Václavem Žmolíkem. Režie V. Šimůnek (Premiéra)

Až na samotném jihu jižních Čech, kousek od hranic s Rakouskem, leží půvabné městečko, které zatím uniká masovému zájmu turistů. Jmenuje se Nové Hrady. Přímo v něm a v jeho okolí najdete nevídané množství historických památek a přírodních pozoruhodností! Mají tu hrad, palác i zámek, taky klášter. Dále staré lázně, prales a vodopád. A rovněž jednu parádní tvrz. Navíc se nejspíš tady začal vyrábět vyhlášený český křišťál a je tu k vidění i sklo, které dnes - přes všechen technický um, kterým se oháníme - už neumíme vyrobit.

Dost důvodů, proč si prohlédnout Nové Hrady. Vydal se tam i cestovatel po méně známých místech naší země v televizním cyklu Bohemia Incognita Václav Žmolík spolu se štábem, kterému “velel" režisér Vlastimil Šimůnek. To, co viděli a zaznamenali, si nenechte ujít. Byli jste třeba už někdy ve stanovém sále? A víte, co to je?

Vysílání: 08.6., 12.20 hod., ČT2
Opakování: 10.6., ČT2., 11.6., ČT2

Zdroj, foto: Česká televize