Miroslav ČernýHudební návraty - Kam zmizel ten starý song - Miroslav Černý
Miroslav Černý vystudoval v roce 1960 pozemní stavitelství na ČVUT a získal titul inženýra. Dále pokračoval ve studiu ekonomie, studia zakončil v roce 1966.

Pracoval ve stavebnictví, ale už od roku 1965 uváděl hudební pořady v Československém rozhlase. Od roku 1969 byl redaktorem vydavatelství Supraphon, řídil a dramaturgicky naplňoval edici gramofonových desek s nahrávkami americké country pod názvem Dvorana slávy. V letech 1966 až 1971 byl konferenciérem skupiny Rangers, později Plavci.

V roce 1968 přivedl na jeviště svého přítele a spolupracovníka Petra Nárožného. Konferoval také pořady skupin Zelenáči a Country Beat, působil rovněž jako diskžokej. První texty napsal v roce 1967.

Kostrou pořadu jsou jako obvykle oblíbené písničky, které M. Černý otextoval. Kromě těch, které sám interpretuje svým osobitým způsobem, totiž že je vypráví - typickým příkladem je Balíček karet - zpívali jeho písničky snad všichni zpěváci středního proudu.

Ukázky často neznámých televizních verzí ukáží Karla Gotta, jak zpívá Běž za svou láskou, Vlak co nikde nestaví v podání Olympicu a Petra Jandy, Petra Janů zazpívá Moje malá premiéra a Hana Zagorová oblíbenou Jinak to nejde atd.

Vysílání: 15.2., 12.20 hod., ČT2

Zdroj: Česká televize