Ahoj, Marie!Marie Rottrová slaví v letošním roce kulaté životní jubileum a současně končí svoji aktivní kariéru. Dva zásadní důvody k tomu, aby Česká televize vzdala hold této osobité a milované zpěvačce, která přes 40 let rozdává radost posluchačům populární hudby, aniž by během nich snížila svoji vysoce nastavenou laťku kvality a vkusu - její pěvecká dráha začala a její popularita kulminovala v Ostravě a je více než symbolické, že se Lady Soul právě ve svém rodném městě s kariérou rozloučí.

Budou u toho její přátelé a kolegové, které si Marie Rottrová pozvala na svůj narozeninový galakoncert do vyprodané vítkovické ČEZ Arény.

Nebudou mezi nimi chybět: Jaroslav Wykrent, Jaromír Nohavica, Pavel Bobek, Radek Pastrňák a Buty, kapela Charlie Straight, Petr Spálený, Karel Gott, Věra Špinarová, Ewa Farna, Hana Zagorová, Lucie Bílá, Petr Nárožný, Jiří Bartoška, Viktor Preiss, Bolek Polívka, či kapela Neřež. Hlavním partnerem Marie Rottrové bude písničkář Jaromír Nohavica, jeden z jejích dvorních autorů, který nás bude společně se zpěvačkou celým galavečerem provázet.

Vedle nejoblíbenějších písní Marie Rottrové zbude v pořadu Ahoj, Marie! místo i pro vzpomínky, zamyšlení a historky, neboť nejlepší okamžiky narozeninového koncertu doplní povídání Jaromíra Nohavici s Marií Rottrovou, dokreslující charismatickou osobnost jubilantky.

Vysílání: 28.12., 21.45 hod., ČT1

Zdroj: Česká televize

Foto: Rostislav Šimek