Live - neřež a marie rottrováJádrem kapely jsou Zdeněk Vřešťál a Vít Sázavský. Tato dvojice spolu hraje a zpívá někdy od roku 1979. Záhy se k nim přidává i Zuzana Navarová. V roce 1981 zakládají skupinu Nerez. 

V roce 1984 vydávají první desku Tisíc dnů mezi námi a jejich věhlas prudce stoupá nejen díky neopakovatelnému zpěvu Zuzany Navarové. Po několika letech slávy se jednotliví protagonisté načas rozcházejí po vlastních cestách a původní Nerez zaniká. V roce 1997 Z. Vřešťál a V. Sázavský zakládají Neřež. Novou skupinu, která je odkazem na původní Nerez se Zuzanou Navarovou. Dnes je Neřež čtyřčlenný. Kromě dvou hlavních představitelů obsahuje ještě baskytaristu Filipa Benešovského a bubeníka Davida Uhera.

Za dobu své hudební činnosti mají Vřešťál a Sázavský na svém kontě spolupráci s mnoha význačnými osobnostmi hudebního světa. Za všechny například s Jaromírem Nohavicou (velký díl spolupráce na albech Mikymauzoleum, Jaromír Nohavica a Kapela-Koncert, Moje smutné srdce), Marií Rottrovou, Karlem Plíhalem a Slávkem Janouškem, skupinami Krausberry, AG Flek, Hradišťan a mnoha dalšími. Hostem dnešního koncertu je super hvězda - zpěvačka Marie Rottrová.

Vysílání: 02.5., 23.10 hod., ČT1

Live - neřež a marie rottrová