Další Trifot Open Mic na třináctce se koná v sobotu 3. března od 18 hodin v restauraci Trifot v Nových Butovicích. Tentokrát vystoupí Renata Richenza, Ámos Tyrš, Vilda Roubíček, Slávek Maděra, Bob Rathan, Martin Sejk, Jaromír a M, Hans Šundis a Gabriele Felici.

Open Mic organizuje Slávek Maděra, folkový muzikant, textař, event maker a organizátor hudebních akcí. „Projekt jsem začal připravovat na sklonku loňského léta a premiérový večer se uskutečnil vloni 14. ríjna. Kmotrem tohoto projektu je Jan Václav Eisenreich, organizátor známých festivalů Břevnovský Březňák,“ říká Slávek Maděra.

Místem konání je Restaurace TRIFOT v Nových Butovicích, která se tak stala centrem setkávání talentovaných mladých hudebníků, profesionálních muzikantů i zcela neznámých tváří folku, písničkaření a dalších příbuzných alternativních žánrů. Na Praze 13 takový formát dosud chyběl, a proto je o něj patřičný zájem veřejnosti.

V prosinci se uskutečnil také Vánoční koncert a příležitost zahrát si na TRIFOT Open Micu dostalo do této doby už více než 35 různých účinkujících z různých míst České republiky. Dramaturgie mini festivalu je postavena tak, že základ tvoří pozvaní hudebníci, mezi nimi je vsunut blok účinkujících z publika nebo jinak příchozích a závěr vždy tvoří profesionální těleso. Věkové omezení není. Nejmladšímu účastníkovi bylo 14 let.

Po dobu krátkého trvání proběhly dva křty profilových alb, dua JENMY a sólisty Martina Kajaby.

„Velmi mne naplňuje filosofie poslání této akce, dát příležitost ještě začínajícím autorům k prvním zkušenostem před publikem. V současnosti mám již produkčně a dramaturgicky zajištěný i termín 19. května 2018, kde jako host večera vystoupí skupina Pětník,“ dodává Maděra.

Při kapacitě 50 ti míst navštívilo doposud tuto akci přes 200 diváků.

Vstupné je dobrovolné a v této chvíli postačuje na symbolickou odměnu pro formaci, která je hostem večera. Začátky představení jsou vždy v 18 hodin, sraz účinkujících o hodinu dříve.

Další termíny Open Mic:

19. května

23. června - Letní speciál (To nejlepší z TRIFOTu)

8. září

10. listopadu

8. prosince – Vánoční speciál

(změna termínů vyhrazena)

Informace najdete TADY, rezervace míst a další informace jsou na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Informace o otevřených scénách najdete na facebookové stránce TADY, na webových stránkách www.infolk.cz, případně na www.openmic.eu.