Tři kapely a tři písničkáři. To je koncertní nabídka jednadvacátého písničkářského pořadu Open Mic na cucky, který se tentokrát koná speciálně v rámci festivalu Pique-nique. Uskuteční se v sobotu 10. června od 11 do 20 hodin v zámeckém parku ve Velké Bystřici na Olomoucku.

Hudební program pikniku otevře v 11 hodin místní folk-rocková kapela Hope Astronaut, která zahraje skladby z připravované třetí desky. Poté se na pódiu v 13:15 představí držitelé folkových Andělů ze Vsetína, skupina Žamboši v čele s frontmanem Honzou Žambochem. Po ní návštěvníky uhrane pražský kytarista Tomáš J Holý, který na svůj nástroj hraje perkusivním způsobem a zvuk upravuje pomocí efektů. „Do nástroje bouchám a drnkám, takže si sám zastanu bicí, basu i hlavní melodii,“ řekl Tomáš J Holý.

Křehká a melancholická Ira Mimosa zahraje své francouzské, anglické i české písně od 17 hodin.  „Jemné melodie vášnivé hráčky na kytaru a glockenspiel vám zůstanou v hlavě dlouho po návratu domů,“ slibuje Tomáš Krejčiřík, organizátor Open Mic na cucky a hudební dramaturg festivalu Pique-nique. 

Poté zazní jazz a world music v podání francouzsko-americko-slovenského šansonového tria Šarivary. Závěr hudebního programu bude patřit od 19:15 Marku Dusilovi, písničkáři, tvořícímu nenápadně ve stínu své slavnější sestry. „S úspěchem se setkala především deska Ocean jeho skupiny Marek Dusil Blend, která se dočkala kladných ohlasů i ze zahraničí,“ uvedl Petr Šrajer, spoluorganizátor Open Mic na cucky.

Vstup na festival Pique-nique je zdarma. Celodenní akce se koná v rámci projektu Jsme ze stejné planety, během něhož v roce 2015 tři desítky cizinců vysadily stromy v zámeckém parku ve Velké Bystřici. Mezinárodní park každoročně slouží pro velké setkání formou pikniku. Loni bylo inspirované Nizozemskem, letos do Bystřice dorazí francouzská pohostinnost - skvělá jídla, moderní cirkus, muzikanti, pétanque i výstavy.

Výběr z programu Pique-nique (sobota 10. června, Velká Bystřice, zámecký park)

11:00 Hope Astronaut

12:30 Cirkus LeVitare

13:15 Žamboši

14:00 Cirkus Tety

14:45 Tomáš J Holý

15:30 Cirkus LeVitare

16:15 Cirkus Tety

17:00 Ira Mimosa

17:45 Šarivary

18:30 Cirkus Tety

19:15 Marek Dusil

20:15 Tanečnice (La danseuse) - projekce ve filmovém stanu

 

Poslechněte si Dřevorubeckou od Žambochů:

{vembed Y=DZY5gzX8-2k}