Open MicZvláštním hostem písničkářského cyklu bude kanadský písničkář Scott Cook. V úterý 5. listopadu od 19 hodin proběhne v bezbariérovém Café Práh již 21. pokračování hudebního cyklu Open Mic NA PRAHU. Během dvou sezón se na scéně vystřídalo více než 130 autorů, které slyšelo úhrnem více než 1200 posluchačů.

Výroční program vyvrcholí krátkými recitály nejvýraznějšího moravského kytaristy Jana Žambocha a zkušeného kanadského písničkáře Scotta Cooka. Své nové album představí v akustickém setu zpěvačka Patricie, v kratších blocích vystoupí dále místní skupiny Sami za sebe a Hlas a bass a na úvod zahraje zakladatel cyklu Jan Řepka. Během večera může ovšem vystoupit kdokoli další. 

„Po dvou letech se můžeme směle pochlubit, že se náš brněnský Open Mic vyšvihl mezi vůbec nejoblíbenější otevřené scény u nás,“ říká Ondřej Machát, který pořad zajišťuje. „Právě v Café Práh jsme také v únoru uspořádali první setkání organizátorů podobných akcí, a teď po necelém roce už jsou vidět docela hmatatelné výsledky: Nejlépe se myslím rozjely open scény v Olomouci a v Ostravě. Věřím, že všem jen prospěje, budeme-li navzájem spolupracovat.“

Open Mic NA PRAHU se koná vždy první úterý v měsíci od 19 hodin v Café Práh, které je umístěno v klidné ulici na vnější straně Vaňkovky, přímo naproti Wannieck Gallery. Účinkovat může úplně každý, stačí se přednostně přihlásit emailem nebo přímo na místě. Kvalita je zaručena jednoduchým opatřením, každý večer má totiž jednoho nebo dva zvláštní hosty, kteří hrají trochu déle a jsou méně zkušeným muzikantům dobrým příkladem. Pořad letos běží na zcela dobrovolné bázi. Také výše vstupného je dobrovolná.

„Open Mic vnáší na uměleckou scénu to správné světlo a publiku tak připomíná, že se živé hudbě stále daří a že se jí daří dobře,“ komentuje zdejší atmosféru americký zpěvák a kytarista Dan Reed, který hrál jako host říjnového Open Micu. „Doufám, že bude tento cyklus fungovat ještě dlouhá léta. Těším se, že se sem budu vracet jako divák.“

Zájemci z řad písničkářů i posluchačů najdou další podrobné informace na internetových stránkách www.openmic.eu.

Scott Cook
www.scottcook.net

Kanadský trubadúr Scott Cook mísí folk s názvuky blues, country i soulu. Doprovodit se přitom umí nejen na kytaru, ale také na banjo, ukulele a perkuse. Na hudební dráhu se naplno obrátil před šesti lety a jeho kalendář je skutečně nabitý.

VIDEO: www.youtube.com/watch?v=Mh_soYAIkbs

Jan Žamboch
www.zambosi.cz

Jan Žamboch je ústředním autorem a hlasem úspěšného vsetínského tria Žamboši. S novou deskou je dobře možné, že překročí nejen hranice regionu (to se už daří), ale také státu. Je totiž instrumentální. Album Guitar & Forest je vynikajícím příkladem koncepční práce, nepřekvapí proto, že si Jana letos pozvali na zahajovací koncert prestižního pražského festivalu Kytara napříč žánry.

VIDEO: www.youtube.com/watch?v=cqDWNcl6EaA

Patricie
www.patriciemusic.com

Nejmladším hostem výročního Open Micu je stoupající pop-folková hvězda Patricie. Od prvního alba, díky němuž si vysloužila přezdívku „Xindl v sukních“, ušla kus cesty k vlastnímu výrazu i skutenčně velké produkci. Zbrusu novou desku Iris představuje v průběhu října na velkém koncertním turné Lucie Bílé a nyní ... ji čeká otevřený mikrofón.

VIDEO: www.youtube.com/watch?v=w7Uuey7lCqY


Ondřej Machát a Café Práh
www.openmic.eu | www.cafeprah.cz