Karavana na Country rádiu v roce 2021 zazněla již po čtyřicáté. Čtvrtá vánoční Karavana od roku 2018 rozezněla  výhradně  písničky s vánoční tématikou.

V té čtyřicáté zaznělo 15 vánočních písniček a mnohé z nich jsou opět znovu představovány na Country rádiu jako vánoční písně z Karavany.

Například Ještě je čas – Vojta Kiďák Tomáško, Na slámě leží – Věra Martinová, Hvězda – Petr Bende, Litvínov 75 – Devítka, Vánoce svaté rodiny – Slávek Janoušek

Aby nás pánbůh miloval – 4 tet, Vánoce 89 – Pavel Žalman Lohonka, Můj milý Ježíšku – Petra Šany Šanclová

Baltazar – Přelet M.S., Večer vánoční – Nová sekce, Vánoční odpuštěníVokobere, Přejeme vámHradišťanPuer natus, Betlehem – Quanti Minoris, Sedneme si spolu – Jaroslav Wykrent.

Z nahrávek, které v Karavanách zazněly, by bylo zajímavé vánoční CD. Škoda, že vydávání CD je jaksi už za zenitem, ale ani to mnohé muzikanty a kapely neodradilo od vydávání dalších nových alb a to je jen dobře. Vánočné písničky na tom jsou podobně.   

Pořady Karavana z Country rádia putují v audio podobě na webové stránky SAI,  https://www.sai.cz/organizujeme/hitparady/karavana/  kde si je můžete poslechnout všechny od roku 2018. SAI je hlavním partnerem pořadu a také dlouholetý podporovatel Porty. Karavana vzniká také v audiovizuální úpravě a najdete opět všechny na Youtube kanálech Porty a Hraj česky.   https://www.youtube.com/watch?v=oUiteynyh0g&list=PLUpPq3Zp3yPlDkeIusy3_6WG0-dyjEUsm

Celkově je to již 300 písniček českých skupin a interpretů, které v Karavanách od roku 2018 zazněly.  A protože spolupráce s Country rádiem pokračuje, můžeme se těšit na rok 2022 a další Karavany a české písničky. Dá se říct, že na Country rádiu je pro další české písničky a interprety otevřeno. To ale neznamená, že se v Karavaně objeví všechny písničky, které tvůrcům pořadu dorazí. Celý pořad hledá takové písně a nahrávky, které budou konkurovat i těm zajetým známým písničkám, které jsou v playlistu Country rádia.  A to znamená, že se budou líbit jeho posluchačům, kteří si pak o své oblíbené písničky píší v Pořadech na přání. A funguje to! 

 

JVZ