Malebné železniční nádraží v Sudoměři u Mladé Boleslavi přivítá v sobotu 11. května již potřetí festival trampské a folkové muziky s názvem Trampuráj. Na přátelské akci vystoupí čtyři hudební uskupení, proběhne soutěžní trampské karaoke a zájemci nepřijdou ani o příjezd historickým motoráčkem, jímž bude tentokrát vlak řady M 131.

Pozvání na Trampuráj přijal legendární pražský písničkář Franta Vlček, který vystoupí ve dvojici se synem Martinem. Hudbu v ryze dámském podání představí trojčlenná pražská kapela Ajeto, a kromě ní vystoupí ještě nymburská Trnka a pražské hudební sdružení Eldorado.

 

V přestávkách mezi vystoupeními proběhne neformální soutěž diváků ve zpěvu vybraných trampských a folkových písní ve stylu karaoke, zde ovšem s živým doprovodem přítomných muzikantů. Po skončení programu bude následovat posezení u ohně, vyhlášení výsledků a udílení cen.

 

Ačkoliv diváci mohou přijet na festival vlastním dopravním prostředkem, pro zájemce

organizátoři připravili příjezd do Sudoměře ve speciálně vypraveném historickém motorovém vlaku řady M 131, lidově též zvaném Hurvínek, vypraveném z hlavního vlakového nádraží v Mladé Boleslavi. Po cestě se počítá s tradiční zpívanou, takže nástroje jsou rozhodně vítány!

 

Historický vláček tentokrát nebude k dispozici pro zpáteční jízdu, ale ti, kteří si na boleslavském nádraží ponechají své automobily, nemusí mít obavy – pořadatel jim zdarma zajistí přepravu k vozidlům.

 

Časový plán Trampuráje:

 

Odjezd Hurvínka ze stanice Mladá Boleslav hlavní nádraží – cca 15:30

(čas se může mírně posunout v závislosti na aktuální situaci na železnici)
Začátek hudebního programu na nádraží v Sudoměři – 17:00

Předpokládaný závěr festivalu – okolo 21:00

Dále: Vyhlášení výsledků soutěžního karaoke, sejšn a posezení u ohně

 

Jednotné vstupné na festival činí 200 Kč (vstupenka zahrnuje i jízdu historickým Hurvínkem).

 

Pořadatelem festivalu Trampuráj je sdružení UnderFolk, které již třetím rokem představuje v Mladé Boleslavi a okolí folkovou hudbu v co nejpestřejší podobě. Festival proběhne s podporou Nadace Život umělce a Svazu autorů a interpretů, z. s.