Závěrečný čtvrtý jarní koncert hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2024 se koná v pátek 19. dubna 2024 od 19:00 hodin. „Domácí kapela“ Spolektiv zve variabilní Chansonet a originálního písničkáře s jeho českobudějovickou premiérou!

Českobudějovická autorská kapela Chansonet vznikla v roce 2015 ze skupiny PFBM (Písňová federace budějckých muzikantů). Vlastní písně hraje v současné době v sestavě: Michal Bosák - klávesy, zpěv, František Pittner - kytara, zpěv, ženským hlasem obohacuje repertoár kapely zpěvačka Ifka - Ivana Pittnerová. Žánrově se skupina pohybuje v oblastech blues, folk, rock a swing. Hudba a texty písní se vzájemně doplňují a vytváří pestrou škálu od tanečně humorných nálad až po melancholicky zadumané.

David Šitavanc vlastními slovy sám o sobě říká: „Bezambiciózní nesystematik v batolecím stařeckém věku, který - zasažen druhou, třetí, či kolikátou již mízou - rozhodl se podlehnout puzení a prezentovat své písně, které jej tu a tam (zejména ve sprše) napadají. Ústředním tématem jeho díla jsou vzpomínky na mládí, na lásku a na to, jak ten svět bejval lepčí. Také zpívá o psech, žábách, vzducholodích a mnoha jiných věcech.“

Domácí Spolektiv tentokrát představí pracovně zvanou „stranu B“ z připravovaného alba Genesis. Babylonské otázky, Dvě sestry, Mám spoustu bohů, Stařec a obraz a další písně s texty Michala Novotného, Evy Sukové, Ladislava Vondráka či Vladimíra Mátla zahraje Spolektiv v plné šestičlenné sestavě ve složení Jarda Hnízdil, Renata Melda Švecová, Martin Jančura, Jirka Regásek, Mikuláš Balo a Vašek Švec. Řada písní zazní v Divadle U Kapličky poprvé.

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

 

Kdy: pátek 19. dubna 2024 od 19:00 hodin

Kde:  Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, Č. Budějovice

 

CHANSONET

blues, folk, rock a swing

DAVID ŠITAVANC

písničky třeba o psech, žábách i vzducholodích

SPOLEKTIV

projekt Genesis - „strana B“

 

FB událost

 

 

Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem od 26.2.2024 do 18.4.2024

 

Další předprodej vstupenek od 22.3.2024 do 18.4.2024:

prodejna hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice

PO - PÁ 9.00 - 17.00, SO 9.00 - 11.30; tel.: 775 592 195

cena na koncert v předprodeji 160,- Kč, na místě 200,- Kč

 

Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr.

 

Večery S budou pokračovat v pátek 20. září 2024 opět od 19:00.

Můžete se těšit na trojici účinkujících: Petr Bohuslav&Michal Pospíšil, Slávek Maděra&Zuzana Vilímová, Mr. Lovo

 

Včas budete o všem informováni.

 

Za Večery S na viděnou!

Jarda Hnízdil