Připravuje se třetí koncert hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2024, který začíná v pátek 22. března 2023 od 19:00 hodin. Tentokrát je dramaturgie postavena výhradně na výběru z jihočeské oblasti a všichni tři interpreti Vás budou skvěle bavit!

 

 

Dvojka Vesla je projekt Standy Valacha a Jirky Lukše, ve kterém zpívají své autorské písně v doprovodu dvou akustických kytar. Jejich tvorba prochází různými hudebními styly a písničky tak spolu vytváří pestrý celek. Častými náměty textů jsou existenciální otázky, zážitky z cest a osobité reflexe klasických mytologických motivů. V loňském roce Vesla pokřtila své debutové album V rákosí, podívala se do semifinále celostátní Porty v Řevnicích a odehrála řadu vystoupení.

Kučík je už šestým rokem začínající písničkář skládající rozmanité písničky, do kterých vkládá trochu ze sebe samého. Rád si hraje se slovy, vymýšlí písně s myšlenkou, ale i bez ní – odlehčené, vtipné i absurdní. K tomu do hraní přidává svůj typicky KučíKovský humor, který provází každé vystoupení. Jeho písničky jsou o všem možným od toho, jak mě píchla vosička, až po všemožné milostné peripetie; zkrátka typickej folk. Svoje výtvory doprovází na kytaru.

Cihelna & spol. hraje pro svou radost od roku 2013. Tehdy Magdaléna Cihlářová u klavíru začala spřádat své melodie, které její otec Máca Cihlář opatřoval texty. Po několika veřejných vystoupeních se začali přidávat další hráči. Nejprve bratr Magdalény Matty Cihlář a později s rodinnou kapelou pak hrála celá řada muzikantů na různé nástroje. V roce 2020 se sešla omlazená sestava hráčů a v roce 2023 se hrálo ve znamení výročí 10 let na scéně a nedávno vzniklo i nové album Popojedem.

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

 

 

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 

Kdy: pátek 22. března 2024 od 19:00 hodin

Kde:  Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, Č. Budějovice

 

VESLA

pestrý celek hudebních stylů

KUČÍK

skládá písničky a nestydí se za to

CIHELNA&SPOL.

nová krev, nová energie, nové nápady, nový život

 

FB událost

 

 

Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem od 26.2.2024 do 21.3.2024

Další předprodej vstupenek od 26.2.2024 do 21.3.2024:

prodejna hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice

PO - PÁ 9.00 - 17.00, SO 9.00 - 11.30; tel.: 775 592 195

cena na koncert v předprodeji 160,- Kč, na místě 200,- Kč

 

Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr.

 

Večery S budou pokračovat v pátek 19. dubna 2024 opět od 19:00.

Můžete se těšit na trojici účinkujících: Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Včas budete o všem informováni.

 

Za Večery S na viděnou!

Jarda Hnízdil