V pátek 22. září vystoupí v klubu Poetická místa U Notáře v Havlíčkově Brodě kapela Madam v triku. Jako jejich host zahraje písničkářka Saša Niklíčková, jež bývá občas podle jedné ze svých stěžejních písní přezdívána Zmačkaná žena.

Madam v triku je hudební formací muzikantů ve složení kytara, baskytara a bicí, soustředěných kolem ústřední manželské dvojice Marie a Dušana Vainerových, jejichž pěvecké dvojhlasy vyprávějí v písních příběhy o tom, že svět je hezčí, než si mnohdy chceme myslet. V textech se opírají především o humor, sebeironii a pečlivě vybudované pointy, zatímco hudební stránka je pestrou směsí swingu, folku a rocku.

Saša Niklíčková vystupuje sólově s doprovodem akordeonu, jejž velmi vzácně vymění za klávesy nebo ukulele. Její tvorba byla publicisty označena jako „šansony dojemné k uřehtání“, což napovídá, že ani ona se humoru a nadhledu při glosování každodenního života ve svých písních rozhodně nevyhýbá. Na kontě má prozatím dvě autorská CD: Kam nepřijde den (Polí5, 2014) a výše zmíněnou Zmačkanou ženu (Galén, 2020).

Společný koncert Madam v triku a Saši Niklíčkové proběhne v klubu Poetická místa U NotářeHavlíčkově Brodě v pátek 22. září od 19 hodin. Vstupné je 150 Kč a lístky je možno si opatřit v den koncertu na místě.

 

www.madamvtriku.cz

www.niklickova.com