Ve čtvrtek 30. března proběhne v klubu Válec na pražských Vinohradech koncert spřátelených hudebníků: spolu s brněnskou kapelou Alfasrnec vystoupí Saša Niklíčková, písničkářka od Mladé Boleslavi.

 

Tříčlenná kapela Alfasrnec hraje sice teprve od roku 2016, ale svými rozvernými písněmi stačila zaujmout na folkové scéně již na mnoha místech, naposledy v soutěži Talent Country Rádia, kterou v loňském roce vyhrála. Tři brněnští „ajťáci“ se v obsazení baskytara, kytara a banjo do paměti posluchačů dokázali zapsat zejména rozvernými písněmi o biatlonu, paranoie či kefíru. V roce 2022 vydali debutové CD Alfasrnec

Alfasrnec_Rejka Balcarová
Alfasrnec_Rejka Balcarová

 

Písničkářka Saša Niklíčková se oproti Alfasrnci věnuje spíše ženským tématům, ale zpracovává je s nemenším humorem a nadhledem. Její písničky o žehlení, námořnících či striptýzech v domově důchodců byly na folkové scéně již nejednou oceněny, kupříkladu Autorskou Portou 2021 či cenou za nejlepší zpěv na Festivalu trampských písní v Horním Jelení 2022. Natočila dvě autorská CD: Kam nepřijde den (2014) a Zmačkaná žena (2020).

Saša Niklíčková, foto: Lukáš Hamáček
Saša Niklíčková, foto: Lukáš Hamáček

 

Společný koncert kapely Alfasrnec a písničkářky Saši Niklíčkové se koná ve čtvrtek 30. března od 20 hodin v pražském klubu Válec. Vstupné je dobrovolné.