Milí přátelé a fanoušci Večerů S!

Připravuje se třetí koncert hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2023, který začíná v pátek 17. března 2023 od 19:00 hodin. Čeká nás velice zajímavý večer, to si můžete být jisti!

 

Kapela Třetí míza vznikla na počátku roku 2022. Názvem, repertoárem či personálním složením se odkazuje na Druhou mízu Vojty Zíchy. Můžete očekávat vlastní autorskou tvorbu (písně Vojty Zíchy, Kristíny Dlouhé či držitele ceny Anděl Jirky Smrže), nadstandardní vokální a instrumentální projev na pomezí folku, bluegrassu a country. Druhá míza zaujme mimořádnou sestavou - Vojta Zícha, Tomáš Berka, Petra Želiborová, Lenka Huszárová, Pavla Panská, Kristína Dlouhá Nídlová a hostující někdejší člen legendárních Poutníků Jirka Mach.

Od roku 1990 žije nedaleko Strakonic konzervatorista, pedagog strakonické ZUŠ a folkový písničkář Josef Pelán. Po čtvrt století odmlčení se v roce 2016 vrátil na folková pódia. Jeho vlastní tvorba díky naslouchání lidem vychází z reálných situací či zážitků, které ho zaujmou a které zachytí. Ty pak převede do více či méně fiktivních příběhů. Osobně má rád písně o něčem a s nadhledem, v nichž posluchač může najít i hluboká poznání. Takové písně obsahují jeho dvě alba Parádní mejdan a Na zdraví. 

Jinotaj je akustická kapela s prvky folku, hrající výhradně autorskou tvorbu. Hlavní postavou je zpěvačka a kytaristka Kamila Škvrnová, autorka veškeré muziky i textů: Když zpívám a hraju, rezonuje celá má duše. Mé písničky jsou nadějně zádumčivé s rázným návrhem řešení tíživé životní situace, veselé i bláznivé. Jsem s nimi pevně propojena, odhalena ze své nedobytné introverze, s pocitem, že přesně toto mi dává interpretační křídla.“ Kamila se obklopila řadou zkušených muzikantů, které se podílejí nejen na výsledných aranžích, ale i celkové interpretaci jejích hudebních nápadů.

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

 

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 

Kdy: pátek 17. března 2023 od 19:00 hodin

Kde:  Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, Č. Budějovice

 

TŘETÍ MÍZA

folk&country, bluegrass, mistrně

JOSEF PELÁN

bard a půlkulatiny

JINOTAJ

hudbou rezonuje celá duše

 

FB událost

 

 

Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem od 17.2.2023 do 16.3.2023

Další předprodej vstupenek od 17.2.2023 do 16.3.2023:

prodejna hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice

 

PO - PÁ 9.00 - 17.00, SO 9.00 - 11.30; tel.: 775 592 195

cena na koncert v předprodeji 160,- Kč, na místě 200,- Kč 

(Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr!)

 

Večery S budou pokračovat v pátek 21. dubna 2023 opět od 19:00.

Můžete se těšit na trojici účinkujících: Faux Pase Fonet, Rejka Balcarová, Poslední šance Mirka Ošance

Včas budete o všem informováni.

 

Za Večery S na viděnou!

Jarda Hnízdil