Prázdniny jsou za námi jako mávnutím proutku a v hotelu Alexander na Bílé hoře pokračují bohulibé hudební večery Břevnovské brnkání, jejichž hostitelé jsou na střídačku písničkář František Vlček a skupina Sekvoj.

František svůj zářijový příspěvek obohatil vskutku náramně, protože si k sobě pozval dva hosty – Paula Merilda a Františka Starého. Ta náramnost spočívala v tom, že oba hosté si nejen tykají s kytarou a foukací harmonikou, ale zároveň jsou i kouzelníky. Paul potěšil posluchače v hotelovém klubu především svými písničkami, František - starý opravdu jen s velkým S podle jména - zase dokázal se svou chromatickou foukačkou a spoluprací s hostitelem zahrát pár známých písní, kterým neodolaly ani hlasivky návštěvníků.

To, na co budou všichni, co přišli, vzpomínat, jsou kouzelnické kousky obou, nad nimiž normálnímu divákovi prostě stojí hlava. Strašně by mě lákalo vám je popsat, ale udělat to nemohu, protože to by bylo jako s tím vrahem zahradníkem. A prozrazovat překvapení, které je zároveň velikánským potěšením – to se přece nedělá. 

Raději vám dám tip – 21. listopadu si pozval František Vlček do Brnkání na břevnovské pláni zase úctyhodnou dvojici: Milana Dvořáka a Alenu Hanusovou. Kdo má rád francouzskou galantní poezii, staropražské písničky, spoustu jiných songů nebo zná Milana Dvořáka jen jako zahraničního komentátora, bude mile překvapen.

Zdroj fotky: youtube.com