Po prázdninové odmlce se v Malostranské besedě konal na konci srpna další potlach. Tentokrát si Tony Linhart, jinak vedoucí skupiny Pacifik, na potlach přizval posilu v osobě v trampské a country hudbě, jednoho z nejpovolanějších, a to samotného šerifa T. O. Ztracenka Frantu Hackera.

Potlach byl koncipován v duchu prezentace mladých a více méně neznámých skupin. Pořadem provázeli Tony Linhart, Franta Hacker spolu s Helenou Maršálkovou z Pacifiku.

Potlach zahájila skupina Avizo Jablonec s trochu nesmělým, ale jinak solidním projevem, s dámou za baskytarou a zpěvačkou, doprovázenou dvěma pány s kytarami. Poté nastoupila skupina Archa sestavená ze starších ostřílených muzikantů v obsazení dvě kytary -jednu třímala v ruce dáma, baskytara a foukací harmonika. Skupina prezentovala zejména písně již nežijících autorů. 

Poté se na pódiu objevil písničkář a učitel na pražském Keplerově gymnáziu Honza Jícha, doprovázen na basu svým bývalým žákem Jožkou Mikulkou. Zazpíval písničky z vlastní tvorby s vtipnými texty ze života, velmi dobře zpívanými i zahranými. Po něm se představily Nové struny, výborná skupina hrající v zajímavém obsazení: kontrabas, čtyřstrunné banjo, trubka, kytara, klávesy. Skupina hraje muziku na pomezí trampské písně a swingu. Obecenstvo si získala zejména přednesem písniček z repertoáru předválečného Osvobozeného divadla.

Pak se představili sami organizátoři potlachu, každý po jedné písni. Nejprve to byl Tony Linhart s Helenou Maršálkovou. Obecenstvo si vyžádalo Karlínské nábřeží, a tak byl jejich požadavek náležitě splněn. Franta Hacker předvedl píseň, která zněla v dávných dobách po založení T. O. Ztracenka.

Potlach pak zakončila skupina Choroši, která vrátila atmosféru zpět k trampské písni. Hezké písně, výborné vokály a hru na nástroje předvedla skupina v obsazení dvě kytary a baskytara. 

Malostranská beseda byla obsazená do posledního místečka výborným obecenstvem, které si spoustu písní zpívalo s účinkujícími na pódiu.

Foto: Jiří Břicháč