Již čtvrté výroční setkání organizátorů akcí typu Open Mic se uskuteční v sobotu 20. února v brněnském Café Práh. Sympozium navštíví opět pořadatelé z nejrůznějších měst českých a moravských, své zástupce zde bude mít ale také slovenská písničkářská scéna.

„Každoročně pořádáme sobotní workshop (letos počtvrté) i jeden koncert navíc. Zatímco v minulých letech to byly ale koncerty typu showcase, čili přítomným pořadatelům jsme představovali nejzajímavější účastníky Open Miců nebo hosty z uplynulé sezóny, letos poprvé se představí samotní pořadatelé, z nichž většina jsou sami písničkáři,“ řekl ePortýru hlavní pořadatel Jan Řepka. 

Účast podle něj přislíbili vedoucí hudebních cyklů z Košic, Bratislavy, Prahy, Olomouce, Děčína, Vsetína, Bruntálu, Mladé Boleslavi, Odolena Vody, Valašského Meziříčí, a ovšem také z Brna. „Hlavním tématem bude letos genius loci. Bude nás zajímat, v čem tkví tajemství dobré atmosféry, co jí celkem přeje a co jí naopak úspěšně rozbíjí,“ dodal Jan Řepka. „Účastníci se navzájem podělí o vlastní zkušenosti, nabídnou osvědčené triky a varují před tím, co zaručeně nefunguje.“

V předvečer sympozia v pátek 19. února se může s více než deseti pořadateli osobně seznámit i široká veřejnost: od 19 hodin se ti z nich, kteří jsou sami zároveň muzikanty, představí v komponovaném pořadu Kabaretu Špaček. Každý zahraje dvě až tři písně, a nejlépe tak předvede, v čem spočívá hlavní myšlenka otevřených scén - přijít a zahrát může každý.

Sympozium i koncert pořádá hudební cyklus Open Mic Na Prahu ve spolupráci s pražským sesterským podnikem Open Mic Potrvá, tedy dvě nejstabilnější scény svého druhu u nás. Záštitu nad akcí také letos převzal Svaz autorů a interpretů.

Zájemci z řad klubových pořadatelů, dramaturgů či jen zájemců o organizaci kulturních akcí jako takovou se mohou registrovat prostřednictvím online formuláře (http://goo.gl/forms/FlpbjehsBE), podrobnější informace případně poskytne hlavní pořadatel Jan Řepka (jan @openmic.eu). Kapacita je 30 míst a v tuto chvíli místa ještě jsou.

www.openmic.eu