V Městském Kině Sokol v Nymburce proběhne 26. ledna hudební večer, jenž bude patřit dvěma protagonistům: při společném vystoupení se představí písničkář z Poděbrad, Roman Hampacher, a spolu s ním pod hlavičkou UnderFolku zahraje své autorské písně také „domácí“ David Šitavanc.

Davida Šitavance není třeba nymburskému publiku dalece představovat – autorské písňové tvorbě se věnuje zhruba od roku 2017 a za tu dobu prokázal publiku po celém Česku, že je milovníkem češtiny, slovních hříček, zemitého humoru i různorodých kytarových technik. Jeho doménou je též mluvené slovo – je spoluautorem a moderátorem klubové talkshow Večery v klubu, která již 12 let probíhá v místním Hálkově divadle. 

Roman Hampacher je kytarista, písničkář a duchovní, dlouhodobě spolupracuje a vystupuje s jazzovou zpěvačkou Janou Koubkovou, ale rovněž se věnuje autorským projektům. V posledním roce vydal hned dvě vlastní alba a už samotné jejich názvy, Šohaji a Ej!, odkazují k propojení Romanových kytarových kouzel s folklorními hudebními kořeny.  

Pořad UnderFolk je dílem spřátelených muzikantů, kteří se snaží veřejnosti představovat zajímavé hudební osobnosti stojící stranou hudebního mainstreamu. V Nymburce proběhne jeho lednový díl, spolupořádaný Městským Kinem Sokol. Koncert se koná ve foyeru kina ve čtvrtek 26. ledna od 19 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Partnerem projektu UnderFolk je Nadace Život umělce a Svaz autorů a interpretů, z. s.