Dnes vám přinášíme několik užitečných rad do kuchyně z babiččina kapsáře. Věříme, že se vám budou hodit, protože naše babičky byly moudré a všechny tyto věci si samy vyzkoušely.
Suroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.
Jak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.
Následující recept vznikl zcela náhodou před lety u Tonyho Linharta na chatě na Kocábě. Předesílám, že to bylo v neděli, kdy dovezené zásoby již dávno vzaly za své a bylo nutno uvařit nedělní oběd. Jak se říká „co dům dal“. Přála bych Vám vidět Tonyho nedůvěřivý výraz, je totiž známý svým vyhlášeným kuchařským uměním a mlsným jazýčkem. A tohle, co jsem chystala, tedy v životě neviděl.
Mé kuliná?ské chu?ové pohárky dostaly hroznou ránu. I úder je slabé slovo. Byli jsme prost? p?ed n?kolika lety pozváni na svatební hostinu. Manželka sice ?íkala, že její známá coby novomanželka je šet?ílek až na p?du, ale všechna má nejhrozn?jší o?ekávání byla prost? p?ekonána.